Service av luftvärmepumpar

Regelbunden service av luftvärmepumpen säkrar din investering,
och förlänger livslängden på din värmepump.

Vi utför service av luftvärmepumpar i Stockholm och Uppsala

Vi servar luftvärmepumpar

Vi rekommenderar regelbunden service av din luftvärmepump för att du på så sätt kan bibehålla luftvärmepumpens höga effektivitet och driftsäkerhet. Det resulterar helt enkelt i en större besparing för dig och du slipper överraskande driftsavbrott kalla vinterdagar eller heta sommardagar. Vilket med andra ord en god investering att teckna ett serviceavtal oavsett om du har köpt en luftvärmepump av oss eller om vi har installerat din luftvärmepump.

Varför ska jag serva min luftvärmepump?

När du servar din luftvärmepump regelbundet med en grundlig service så bibehåller den samma effekt som när den var ny. En luftvärmepumps effekt minskar med tiden eftersom smuts letar sig in luftvärmepumpens alla komponenter. Av den anledningen ska du anlita oss för återkommande grundlig service. Det leder till minskat slitage och ökad livslängd av luftvärmepumpen med oförändrad verkningsgrad.

Service av luftvärmepump är viktigt för att säkerställa att pumpen fungerar effektivt och pålitligt över tid. Här är några av de viktigaste anledningarna till varför du bör få din luftvärmepump regelbundet servad:

 1. Förbättrad energieffektivitet: En värmepump som inte har servats på länge kan tappa i effektivitet och använda mer energi än nödvändigt. Genom att få den servad regelbundet kan du se till att den fungerar på optimal nivå och att den inte slösar energi.

 2. Längre livslängd: En luftvärmepump som inte har fått ordentlig service kan börja slita på komponenter och fungera sämre över tid. Genom att få den servad regelbundet kan du förlänga dess livslängd och spara pengar på lång sikt.

 3. Förbättrad luftkvalitet: En luftvärmepump som inte har rengjorts på länge kan orsaka en försämrad luftkvalitet inomhus, då smuts och damm samlas i pumpen och sprids ut i luften. Genom att få den servad regelbundet kan du se till att den fungerar som den ska och att luften inomhus är ren och hälsosam.

 4. Minskat behov av reparationer: Genom att få din luftvärmepump servad regelbundet kan du minska risken för att den går sönder och behöver repareras. Detta kan spara dig både tid och pengar på lång sikt.

Sammanfattningsvis är det viktigt att få din luftvärmepump servad regelbundet för att se till att den fungerar effektivt, pålitligt och säkert över tid. Det är vanligtvis bäst att anlita en professionell tekniker för att utföra servicen och följa tillverkarens rekommendationer för hur ofta servicen ska utföras.

 

Ökad driftsäkerhet

av din luftvärmepump

Med ett tecknat serviceavtal kan du vara säker på att din luftvärmepump verkligen kontrolleras och servas med jämna serviceintervaller. Därmed slipper du oroa dig för plötsliga överraskningar en kall vinterdag eller när det är som varmast under sommaren.

Vad ingår i service av värmepumar?

Våra duktiga certifierad kyltekniker utför en grundlig service av såväl inomhus- som utomhusdelen av din nya luftvärmepump.

Nedanstående moment ingår vid service av en luftvärmepump.

Frånluftsvärmepump och luft/luft värmepump en oslagbar kombination för komfort och energibesparing

Service av innerdelen

 • Lampellpaketet och fläkthjulet rengörs
 • Fläkthjulets ändlager kontrolleras
 • Dräneringen/kondensvattenavloppet kontrolleras
 • Kontroll av fläktmotorn och luftspjällen
 • Luftflödes-/temperaturmätning före/efter rengöring
 • Funktionskontroll av värme/kyla

Service av utedelen

 • Rengöring av lameller
 • Läckagekontroll av köldmedia och kontroll av mekaniska anslutningar
 • Kontroll av ventiler och isoleringen
 • Kontroll av fläktmotor och fläktblad
 • Kontroll av infästning mot fasad vid väggmontering
 • Kontroll av upphängning
 • Kontroll av rörisolering
Värmepump garage
Serviceprotokoll efter service av luftvärmepump

Serviceprotokoll luftvärmepump

Efter avslutad service av luftvärmepump går vår servicetekniker igenom serviceprotokollet med dig om vad som har blivit utfört. Du kommer också att få förslag på vilka åtgärder som bör utföras på kort och lång sikt.

Pris service luftvärmepumpar

Vi servar i Stockholm och Uppsala

Vi utför service av luftvärmepumpar i hela Storstockholm och Uppsalaområdet med lokal förankring av våra tekniker. Vi utgår ifrån Stockholm och Uppsala. Kontakta din certifierade kyltekniker när du behöver hjälp med installationen av en ny luftvärmepump i någon annan ort än vad som nämns här nedan.

Incert C 2489

Stockholm norr - Uppsala

Robert utgår ifrån Bälinge och är certifierad som kyltekniker och för heta arbeten. Han servar luftvärmepumpar i Uppsala och på följande orter:

Uppsala Knivsta Bålsta Enköping Solna Järfälla Sollentuna Täby Lidingö Sigtuna Upplands Väsby Österåker Sundbyberg Danderyd Vallentuna Upplands-Bro Vaxholm

Stockholm södra

Tomas utgår ifrån Trångsund och är certifierad kyltekniker. Han servar luftvärmepumpar i södra delarna av Storstockholm och på följande orter:

Huddinge Nacka Södertälje Botkyrka Haninge Tyresö Värmdö Nynäshamn Järna Salem Nykvarn Mariefred Åkers Styckebruk Rönninge Vagnhärad Gnesta Strängnäs

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur vi på GENTAS kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 070-4373737.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Skicka gärna ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår mailadress är [email protected]

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Under vinterhalvåret är det extra viktigt att värmepumpen levererar – varje minut. Därför är det en god investering att lägga pengar på att serva sin luftvärmepump inför vinterhalvåret. En service av en värmepump kostar 2795-3495 kr beroende på avtal.

Det skadar inte att serva en värmepump ofta. Vi rekommenderar vart 3:e år och återkommande service av luftvärmepumpen samt att du även går igenom innerdelens filter med jämna mellanrum. Rengör helst filter en gång i månaden för att bibehålla en god inomhusmiljö.

Följande servicepunkter ingår i vår service utav en luftvärmepump.

Service av innerdelen:
 • Lampellpaketet och fläkthjulet rengörs
 • Dräneringen/kondensvatten kontrolleras
 • Kontroll av fläktmotorn och luftspjällen
 • Kontroll av de olika komponenternas funktion
 • Funktionskontroll av värme/kyla
 • Effektmätning av värme/kyla
Service av utomhusdelen:
 • Rengöring av lameller
 • Läckagekontroll av köldmedia och kontroll av mekaniska anslutningar
 • Kontroll av ventiler och isoleringen
 • Kontroll av fläktmotor och fläktblad
 • Kontroll av trågvärmaren i bottentråget
 • Kontroll av infästning mot fasad vid väggmontering
 • Kontroll av upphängning
 • Kontroll av rörisolering
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Kryssrutor