Trädgårdsskötsel Stockholm

Trädgårdsskötsel Stockholm

GENTAS: Din partner för en vacker och lättskött trädgård vi arbetare med  trädgårdsskötsel i Stockholm

Drömmer du om en prunkande trädgård som du kan njuta av utan att lägga ner alltför mycket tid och energi? Då är GENTAS rätt partner för dig! Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster inom trädgårdsskötsel Stockholm, allt från gräsklippning och häckklippning till plantering, snöröjning och höststädning.

Våra tjänster:

 • Grönyteskötsel: Vi klipper gräset, rensar ogräs, och gödslar din gräsmatta för att den ska må som bäst.
 • Häckklippning: Vi klipper din häck i önskad form och höjd.
 • Plantering: Vi hjälper dig att välja rätt växter för din trädgård och planterar dem på rätt plats.
 • Trädgårdsanläggning: Vi kan skapa en helt ny trädgård eller förbättra din befintliga trädgård.
 • Stubbfräsning: Vi tar bort stubbar på ett effektivt och säkert sätt.
 • Snöröjning: Vi ser till att din uppfart och gångar är snöfria under vintern.

Varför välja GENTAS?

 • Vi har erfaren och kunnig personal som brinner för trädgårdar.
 • Vi använder moderna och effektiva verktyg för att få jobbet gjort på bästa sätt. För att vara miljövänliga så använder vi så många batteriverktyg som möjligt. Vi åker även elbil.
 • Vi är flexibla och anpassningsbara och kan skräddarsy våra tjänster efter dina behov.
 • Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och gratis offerter.

Besök vår hemsida för mer information: https://gentas.se/

5 tips för en lättskött trädgård:

 1. Välj rätt växter: Välj växter som passar ditt klimat och din jordmån.
 2. Plantera rätt: Plantera växterna på rätt plats i trädgården.
 3. Gödsel och vattna regelbundet: Se till att dina växter får den näring och vatten de behöver.
 4. Rensa ogräs regelbundet: Ogräs konkurrerar med dina växter om vatten och näring.
 5. Beskär växterna regelbundet: Beskärning hjälper växterna att hålla sig friska och vackra.

Vanliga frågor och svar om trädgårdsskötsel Stockholm:

Vilken tid på året är det bäst att plantera träd och buskar?

Den bästa tiden att plantera träd och buskar är på hösten eller våren, när temperaturen inte är för hög eller för låg.

Hur ofta ska jag klippa gräset?

Hur ofta du behöver klippa gräset beror på gräsmattans typ och hur snabbt den växer. Generellt sett bör du klippa gräset en eller två gånger i veckan under sommaren. Vill du komma ifrån det så kan vi hjälpa dig och installera en robotgräsklippare. Eller så genom vår trädgårdsskötsel Stockholm.

Hur kan jag bli av med ogräs?

Det finns flera sätt att bli av med ogräs. Du kan rensa ogräset för hand, använda en ogräsrensare eller använda bekämpningsmedel.

Hur kan jag skydda mina växter från frost?

Du kan skydda dina växter från frost genom att täcka dem med en fiberduk eller en filt. Du kan också placera dem i ett växthus eller på en varm plats i trädgården.

Kontakta oss:

Har du frågor om trädgårdsskötsel Stockholm eller vill du ha en offert? Kontakta oss gärna via vår hemsida eller på telefonnummer 070-4373737.

Vi hjälper dig att skapa en trädgård som du kan njuta av i många år framöver genom vår trädgårdsskötsel Stockholm!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Kryssrutor

Trädgårdsskötsel Stockholm

GENTAS i Sverige AB, beläget i Trångsund, Stockholm, är företaget att vända sig till om du behöver professionell hjälp med trädgårdsskötsel. De har specialiserat sig på en mängd olika trädgårdstjänster och kan erbjuda lösningar som passar just din trädgårds behov.

 

En av de tjänster som GENTAS erbjuder är stubbfräsning. Om du har gamla stubbar som du vill ta bort och som tar upp utrymme i din trädgård, kan GENTAS ta bort dem på ett säkert och effektivt sätt.. De använder sig av avancerade stubbfräsar för att mala ner stubben till under marknivån, vilket gör det möjligt för dig att återanvända ytan för ny plantering eller gräsmatta..

 

Förutom trädgårdsskötsel, stubbfräsning erbjuder GENTAS även andra trädgårdstjänster, inklusive installation av robotgräsklippare. Dessa robotgräsklippare kan hålla din gräsmatta välklippt utan att du behöver lägga ner tid och ansträngning på gräsklippning.

 

Företaget erbjuder också andra tjänster såsom gödsling som kan vara till hjälp för dig som vill ha en vacker gräsmatta och välskött trädgård. För mer information om vilka tjänster GENTAS kan erbjuda, besök deras hemsida eller sidan för trädgårdstjänster och trädgårdsskötsel Stockholm.

Trädgårdsskötsel
Gräsmatterenovering Trädgårdsskötsel

Frågor och svar gällande trädgårdsskötsel Stockholm

Fråga 1: När är bästa tiden att plantera perenner?

 

Svar: Bästa tiden att plantera perenner är vanligtvis på våren eller hösten. På våren får växterna tid att etablera sig innan sommarens värme, medan hösten ofta ger mildare temperaturer och mer naturligt regn.

 

Fråga 2: Hur ofta ska jag klippa gräset?

 

Svar: Det beror på din grästyp och hur snabbt det växer, men generellt sett bör du sikta på att klippa gräset varje vecka under den aktiva tillväxtsäsongen.

 

Fråga 3: Vilken är bästa tiden på året att gödsla min trädgård?

 

Svar: Oftast är det bäst att gödsla din trädgård på våren, när dina växter börjar komma ut ur sin vinterdvala och behöver extra näring för att främja ny tillväxt.

 

Fråga 4: Hur bekämpar jag sniglar i min trädgård?

 

Svar: Det finns flera metoder för att bekämpa sniglar. Du kan använda snigelmedel, skapa fysiska barriärer (som kopparband eller grovt grus), eller samla in och flytta sniglarna manuellt.

 

Fråga 5: Hur håller jag min trädgård fuktig under en torr sommar?

 

Svar: Mulching runt dina växter kan hjälpa till att hålla jorden fuktig genom att minska avdunstningen. Vattna också på morgonen eller kvällen när det är svalare för att minska vattenavdunstning.

 

Fråga 6: Hur tar jag bäst hand om mina rosor?

 

Svar: Rosor behöver regelbunden beskärning, gödsling och bevattning för att trivas. Se till att de får minst sex timmars solsken om dagen och plantera dem i väldränerad jord för bästa resultat.

 

Fråga 7: Hur kan jag förhindra att mina växter blir övervattnade?

 

Svar: Kontrollera jorden innan du vattnar – den bör vara torr till en djup av cirka en tum för de flesta växter. Om inte, vänta med att vattna. Använd även krukor med dräneringshål för att förhindra att vatten samlas i botten.

 

Olika tjänster Inom Trädgårdsskötsel Stockholm

 1. Gräsklippning: En grundläggande tjänst som innebär att klippa gräsmattan regelbundet för att hålla den snygg och välskött.

 2. Beskärning av träd och buskar: Denna tjänst innebär att klippa bort döda eller sjuka grenar och forma träd och buskar för att främja en sund tillväxt och ett attraktivt utseende.

 3. Trädgårdsdesign: För de som vill ha en total makeover av sin trädgård, erbjuder många företag trädgårdsdesign där de skapar en plan för hur trädgården ska se ut, inklusive val av växter, placering av växter och andra landskapselement som stigar och dammar.

 4. Plantering: Detta innebär att välja, placera och plantera nya växter i trädgården.

 5. Ogräsbekämpning: En tjänst som hjälper till att hålla ogräs under kontroll, antingen genom manuell borttagning eller användning av ogräsmedel.

 6. Stubbfräsning: När träd har tagits bort, kan stubbfräsning vara nödvändigt för att ta bort de återstående stubbarna och göra plats för ny plantering.

 7. Trädgårdsrengöring: Detta kan innefatta allt från lövuppsamling till rengöring av gångvägar och uteplatser.

 8. Gödsling och jordförbättring: Detta innebär att tillföra näringsämnen till jorden för att främja sund växttillväxt.

 9. Skadedjursbekämpning: Många företag erbjuder tjänster för att kontrollera skadedjur, från insekter till gnagare, som kan skada trädgården.

 10. Installation och underhåll av bevattningssystem: Ett effektivt bevattningssystem kan göra underverk för att hålla en trädgård frodig och hälsosam, och många trädgårdsskötsel företag kan installera och underhålla dessa system.

Varje trädgård är unik, och vilka tjänster som behövs kan variera beroende på trädgårdens storlek, läge, växtval och ägarens personliga preferenser.Lämna en kommentar