Installation av robotgräsklippare

Professionella installationer av robotgräsklippare i Stockholm. När du anlitar oss för installation av robotgräsklippare är du i goda händer, eftersom våra installatörer av robotgräsklippare är experter. Våra installatörer av robotgräsklippare hjälper dig med installationen av en ny självgående robotgräsklippare oavsett fabrikat.

Varför du ska anlita oss

Våra installatörer av robotgräsklippare är verkligen anmärkningsvärda när det gäller att utföra installationen i tid! De slutför inte bara processen snabbt och effektivt, utan ser också till att den görs på rätt sätt. Vi ser till att robotgräsklipparen installeras med stor uppmärksamhet på detaljer och utförs smidigt och enkelt. Med hjälp av våra installatörer av robotgräsklippare kan du vara säker på att din robotgräsklippare kommer att vara i gång redan samma dag!

Det har aldrig varit enklare att installera en robotgräsklippare. Med vår installation av robotgräsklippare kan du ägna mindre tid åt gräsklippning och mer tid åt att njuta av dina gräsytor. På bara en dag är du i gång med en robotgräsklippare som hjälper dig att ta hand om underhållet av dina grönområden helt bekymmersfritt. Upplev bekvämligheten med installation av robotgräsklippare idag!

Robotfabrikat som vi installerar

Vi installerar robotgräsklippare oavsett fabrikat och modell. Det är få fabrikat av robotgräsklippare som vi inte har installerat men här nedan listar vi de vanligast förekommande fabrikaten. Några av de populära fabrikaten kan vi också sälja till dig.

Populära fabrikat

Mindre frekventa fabrikat

Vår montör av robotgräsklippare

Gentas i Sverige AB är det bästa valet för alla i Stockholms- och Uppsalaregionen som vill få en professionell utförd installation av en robotgräsklippare. Våra erfarna proffs tar hand om allt från början till slut så att du kan slappna av i vetskapen om att din gräsmatta kommer att klippas av din robotgräsklippare utan några problem. Med hjälp av vår montör av robotgräsklippare får du smartare gräsmattor installerade snabbt och effektivt – direkt samma dag! Så vad väntar du på? Kontakta Tomas idag!

Installation av robotgräsklippare i södra Stockholm

Tomas på Gentas är auktoriserad Husqvarna servicetekniker och installatör av robotgräsklippare i södra delen av Stockholm samt kringliggande orter. Han hjälper dig med installationen av robotgräsklippare. 

Kontakta Tomas för service och installation av robotgräsklippare i södra Stockholm med kringliggande orter.

Installation med motordriven kabelläggare

Vår motordrivna kabelläggare används vid installation av robotgräsklipparens kantkabel, och för vissa modeller guidekabel. Begränsningskabeln får vi ned en bit i marken på c:a 5 cm djup där det är möjligt*, vilket minskar risken för kabelavbrott.

Vanliga orsaker till kabelbrott är i samband med lövräfsning, marksättningar, spadar, ogräsplockare, lekande barn och djur som gnagt av kabeln. Kabelbrott förekommer oftare då begränsningskabeln till robotgräsklipparen monteras på marken. Som du säkert förstår är kabelbrott av kantkabeln mindre förekommande när kabeln grävs ned. Tjockare och mantlad kabel gör att installationen blir bra mycket säkrare mot marksättningar och gnagande djur som sorkar samt yttre åverkan. Din montör går igenom de olika kabelkvaliteterna med dig innan monteringen påbörjas.

Ett kabelbrott leder till att robotgräsklipparen ger följande felmeddelande ”Ingen slingsignal” och roboten slutar fungera. Installation av robotgräsklippare skall göras med säkerhetskabel för att få en lång och driftsäker installation.

*) Stenar, rötter och svackor gör att kabeln inte kommer ned lika djupt, även porös jord där det inte finns gräs gör att kabeln inte får fäste i marken. Då förankras kabeln ytligt med märlor.

Fördelar med nedfräst kabel

Undvik kabelbrott

Snyggt och städat

Monterat av en expert

Installation av robotgräsklippare
med garanti

När begränsningskabeln är dragen kopplar vi in laddstationen och säkerställer att roboten är rätt installerad och finner sig tillrätta i gräsmattans klippområde. Vi hjälper dig med robotgräsklipparens inställningar och lägger in ett klippschema för roboten i samråd med dig.

Du ska känna dig trygg med vår installation av robotgräsklipparen. Ibland kan det vara nödvändigt med en efterjustering av kabeln beroende på hur väl roboten fungerar i terrängen. Det beror allt för oftast på att vi har blivit ombedda att frångå tillverkarens rekommendationer och anvisningar. I dessa fall testar vi alltid om installationen fungerar, men vi kan inte garantera att det kommer att fungera fortsättningsvis. Detta gäller oftast i branta lutningar och långa smala passager

Vårt mål är att du ska få en bekymmersfri tillvaro med din robotgräsklippare. Vi finns alltid tillgängliga efter installationen för att hjälpa dig om det inte gick som det var tänkt. Det gör vi med rådgivning antingen genom ett återbesök eller per telefon/mail.

Prislista installation

Gör det här innan vi installerar din robotgräsklippare

Innan vi kommer för att montera din robotgräsklippare är det viktigt att du gör vissa förberedelser. Det är för att få bästa resultat. Exempelvis högt gräs gör det svårt att se om kabeln har kommit ned ordentligt. Detta försvårar dragningar för begränsningsområden, det gör även spretiga buskar och rabatter.

Våra kabelläggare behöver en meter fri väg längs med tomtgränsen. Finns det hinder som plankupplägg, båttrailers och stenhögar kommer vi att runda dessa vilket gör att gräsklipparen inte kommer åt dessa gräsytor där föremålen en gång har legat. Likaså lönar det sig även att klippa häckar, buskar och trädgrenar för att vi ska kunna lägga kabeln närmare rotsystemet. På så sätt får du mindre gräs att trimma utmed häckar och inunder buskar.

Stubbar hjälper vi dig med att få bort. Det gör vi genom att fräsa bort stubbarna med en stubbfräs. En tilläggskostnad för tjänsten tillkommer men du slipper ytterligare kostnad för framkörningen. För stubbfräsning gäller RUT-avdrag dvs 50% av kostnaden och det hjälper vi självklart till med administrationen.  

Checklista inför bokad installationsdag:

Boka installation av robotgräsklippare!

Använd formuläret nedanför för att boka in en tid för installation av din robotgräsklippare redan idag. På så sätt kan du vara säker på att du får en tid på en dag som passar dig bäst. Ange önskemål om ett datum eller en veckodag som du kan vara närvarande på plats. Vi kommer då att försöka anpassa oss till dina önskemål och därefter kommer du att få en bekräftelse på din bokning med ett mail. 

Notera att vi installerar robotgräsklippare i hela Stockholms län.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Kryssrutor

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur vi på GENTAS kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 070-4373737.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Skicka gärna ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Då har vi möjlighet att besvara lättast. Vår adress är [email protected]

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Självklart garanterar vi våra installationer av robotgräsklipparen under förutsättning att vi har fått följa tillverkarens rekommendationer och anvisningar. Däremot om du som kund har önskat att vi gör frånsteg från rekommendationerna så upphävs garantin för den delen av arbetet där frånsteget har skett.

Du betalar en startavgift som täcker våra kostnader för etablering och framkörning, konsultation och genomgång av trädgård, programmering av robotgräsklipparen, uppstart och testkörning av robotgräsklipparen. Till startavgiften tillkommer en kostnad för själva kabeldragningen av robotgräsklipparens begränsningskabel.

I grundavgiften för kabeldragningen ingår vår standardkabel. Dock rekommenderar vi alltid en uppgradering till våran säkerhetskabel för att på så sätt undvika onödiga kabelbrott. Brott på kabeln orsakas oftast av fysiskt åverkan, gnagare, marksättningar och av att rötter eller stenar i marken skaver mot tunna sköra begränsningskablar.

En robotgräsklippare klipper gräset med hjälp av små, skarpa knivar. Den rör sig i ett slumpmässigt mönster över din gräsmatta och återvänder till sin laddstation när batteriet börjar bli lågt.

Installation av robotgräsklippare kan vara lite komplicerad, men de flesta modeller kommer med tydliga instruktioner. Du kan också anlita en professionell för att göra jobbet åt dig.

Ja, de flesta robotgräsklippare kan hantera ojämna ytor och sluttningar upp till en viss grad. Dock kan mycket branta sluttningar vara en utmaning för många modeller.

Ja, robotgräsklippare är mycket säkra. De har sensorer som gör att de stannar om de lyfts upp eller vält, och de flesta modeller har en PIN-kodsfunktion för extra säkerhet.

Priset på en robotgräsklippare varierar beroende på märke, modell och funktioner. Du kan förvänta dig att betala allt från några tusen till flera tiotusen kronor.

Robotgräsklippare kräver relativt lite underhåll. Du kanske behöver byta knivarna då och då och rengöra klipparen regelbundet, men överlag är de designade för att vara lågunderhåll.

Många robotgräsklippare kan användas i lätt regn, men det rekommenderas generellt att de inte används under kraftigt regn eller våta förhållanden.

Om du har fler frågor om installation av robotgräsklippare, tveka inte att kontakta din lokala återförsäljare eller tillverkare. Med rätt information i hand, kan du göra ett informerat beslut och hitta den perfekta robotgräsklipparen för din trädgård.

Installation av robotgräsklippare

Installation av robotgräsklippare värmdö