Priser installation robotgräsklippare

Vi konsulterar, installerar, lagar kabelbrott samt utför vinterservice.

Våra kunder är privatpersoner, företag, Brf och myndigheter

Vi hjälper er från början till slut med installation robotgräsklippare Automower

Inför en installation robotgräsklippare så börjar vi med en tomtbesiktning för att se ifall det är möjligt att installera en robotgräsklippare på er gräsmatta. Vi ger sedan en offert oftast på plats och sedan förmedlar vi en robotgräsklippare genom någon av våra samarbetspartners. Men vill du köpa inte robot vi annan återförsäljare så går det bra också. Vi installerar främst, vi säljer inga robotgräsklippare. 

Därefter planerar vi in en en installationstid, under högsäsong har vi högtryck så hör gärna av er i god tid. Det går bra att installera robot från att tjälen släpper och snön är borta hela vägen in i november. Även om det är jobbigt att klippa gräset så har det ju oftast gått bra att klippa tidigare år.

Efter installation så kan det dyka upp frågor, funderingar . Ring, sms:a eller maila oss, så fort vi har möjlighet så kommer vi att hjälpa er med era frågor. 

Vidare så händer det att kabeln går av, eller roboten går sönder. Just mot kabelbrott är det bra att välja en grövre kabel och nära 75% väljer vår säkerhetskabel för att slippa framtida kabelbrott. Det är ju oftast i början av säsong som kabeln gått av från markrörelser, rötter, sten eller den där där båten som parkerades under vintern på gräsmattan. Då är det oftast mest att göra för oss och kan ta tid att hjälpa till med att laga kabelbrott.

När säsongen tar slut, då kan man förvara den själv, helst i utrymme som håller 5 plusgrader eller mer. Viktigt är att rengöra och stänga av roboten så den inte är urladdad och kan behöva byta batteri. Vill, orkar eller kan du inte göra det själv så hjälper vi er med vinterförvaring

Vi har utbildad servicetekniker Automower som kan felsöka men gällande service av robotgräsklippare så skall den alltid in till en auktoriserad verkstad där de kan felsöka mer grundligt samt söka garantireparation hos tillverkaren.

Installationspriser

Robotgräsklippare Stockholm, vi Installerar Automower
Lägg till din text för inforuta här

Boka installation

Fyll i vårt kontaktformulär med lite information om vad du behöver hjälp med så återkommer vi så fort vi kan.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Kryssrutor

Att tänka på före installation robotgräsklippare

Det är vanligt att människor vill ha laddningsstationen installerad på en specifik plats, ibland till och med be en elektriker montera en uttag på den platsen. Men det kan vara en mindre lämplig handlingsväg. Vårt team tar hänsyn till den bästa placeringen för roboten, inte nödvändigtvis den mest visuellt tilltalande platsen. När laddningsstationen placeras där du vill ha den kan det uppstå oönskade konsekvenser, som t.ex. svårigheter att hitta tillbaka till stationen, fastna, eller till och med försöka ladda genom en vägg på grund av robotens programmering.

För att undvika dessa komplikationer rekommenderar vi att du klipper din gräsmatta kort innan vår ankomst, eftersom det kommer att möjliggöra att kabeln placeras på ett sätt som kan maximerar klipptäckning. Dessutom, för att säkerställa smidig installation, var vänlig och ta bort eventuella hinder såsom stolar, bord, stegar osv., innan vår ankomst. Slutligen kan det vara bra att ha en förlängningskabel tillgänglig för att underlätta processen. Genom att följa dessa riktlinjer kan du hjälpa oss ge den bästa möjliga servicen för din installation robotgräsklippare.

Men var lugn vi står redo att hjälpa er genom hela processen.

installation robotgräsklippare Stockholm Automower

Frågor och svar om installation robotgräsklippare

Fråga: Hur installerar jag min robotgräsklippare?

Svar: Installationen av en robotgräsklippare innefattar flera steg. Det första steget är att kartlägga ditt utrymme och bestämma var gränskablar ska placeras. Dessa kablar kommer att skapa en osynlig barriär som robotgräsklipparen inte kan korsa. Du kommer även behöva installera en laddningsstation som din robotgräsklippare automatiskt återvänder till när den behöver ladda. Till sist, du kommer behöva programmera robotgräsklipparen så att den vet när och var den ska klippa.

Fråga: Behöver jag professionell hjälp för att installera min robotgräsklippare?

Svar: Många robotgräsklippare är designade för att vara användarvänliga och inkluderar detaljerade instruktioner för hur man installerar dem. Men, om du inte är bekväm med att göra det själv eller om din trädgård har komplexa funktioner, kan det vara värt att anlita en professionell för att säkerställa korrekt installation.

Fråga: Hur lång tid tar det att installera en robotgräsklippare?

Svar: Tiden det tar att installera en robotgräsklippare kan variera beroende på storleken och komplexiteten på ditt utomhusutrymme, men generellt kan du förvänta dig att det tar mellan 2-5 timmar.

Fråga: Kan jag använda min robotgräsklippare på en kuperad gräsmatta?

Svar: Ja, många robotgräsklippare är designade för att klara av kuperade ytor. Men det är viktigt att kontrollera specifikationerna för din specifika modell eftersom vissa kanske inte klarar av särskilt branta sluttningar.

Fråga: Vad gör jag om min robotgräsklippare visar ett felmeddelande under installationen?

Svar: Om din robotgräsklippare visar ett felmeddelande under installationen bör du först konsultera bruksanvisningen eller tillverkarens online-resurser för felsökning. Om problemet kvarstår, kontakta tillverkarens kundtjänst för ytterligare assistans.

För GENTAS, kan du nå dem via deras kontaktformulär eller genom att ringa på deras supportlinje.

För mer information om installation och underhåll av robotgräsklippare, besök GENTAS hemsida. Där hittar du ytterligare resurser, instruktionsvideor och en vanliga frågor-sektion som kan hjälpa dig genom hela installationsprocessen.