Frånluftsvärmepump och fördelarna med att komplettera med en luftvärmepump

Frånluftsvärmepump och fördelarna med att komplettera med en luftvärmepump

Frånluftsvärmepump – komplettera med en luftvärmepump

En frånluftsvärmepump och en luftvärmepump är två olika typer av värmepumpar som kan användas för att värma upp en bostad.

En frånluftsvärmepump fungerar genom att den tar tillvara på den varma luften som avges från ventilationen i huset och omvandlar den till värme som sedan används för att värma upp huset. På så sätt kan man utnyttja den värme som annars skulle gå förlorad och på så sätt minska energiförbrukningen och kostnaderna för uppvärmning.

En luftvärmepump fungerar genom att den tar in luft utifrån och värmer upp den med hjälp av en kompressor och en kondensor, för att sedan sprida den varma luften i huset.

Att kombinera en frånluftsvärmepump och en luftvärmepump kan vara en effektiv lösning för att minska energiförbrukningen och kostnaderna för uppvärmning ytterligare. Genom att kombinera de två systemen kan man utnyttja värmen från båda källorna samtidigt och på så sätt öka effektiviteten och minska energiförbrukningen.

Det är viktigt att anlita en professionell installatör för att säkerställa att installationen utförs på rätt sätt och att systemen fungerar som de ska.

Luftvärmepump är en kostnadseffektiv värmekälla som passar både som primär och stödvärme. Har du exempelvis en frånluftsvärmepump så kan du minska dina uppvärmningskostnader med 15-50% genom att låta installera en luftvärmepump.

Din frånluftsvärmepump är designad för att både producera varmvatten och vattenburen värme till golv eller radiatorer. Det kan den få svårt att göra endast genomkompressorn och måste då använda elpatron. Har du då istället en luftvärmepump så kan den ta hand om husets värmebehov och frånluftsvärmepumpen kan producera varmvatten. Då får man en effektivare uppvärmning till lägre kostnader och dessutom så har man en backup om någon av dessa skulle gå sönder.

Du kommer även att få AC funktion på sommarens heta dagar som gör att det kan vara behagligt att sova. Dessutom så cirkulerar en luftvärmepump inomhusluften och dess filter bidrar till en bättre inomhusmiljö.

Så vill du ha hjälp med att välja en luftvärmepump så klicka här