Stubbfräsning - vi hjälper er att fräsa bort era stubbar.

Behöver ni hjälp med stubbfräsning så tveka inte att höra av er.

Ring 070-4373737

Vänligen, kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Stubbfräsning – Huddinge, Haninge, Tyresö, Nacka och övriga Stockholm

Stubbfräsning

Stubbfräsning är det enklaste sättet att bli av med oönskade stubbar i exempelvis trädgården. Stubben blir till flis som ni med fördel kan låta ligga kvar i hålet eller kasta ut i buskage som marktäckare för andra växter. Fliset är även ogräshämmande så bra om du inte vill ha ogräs i dina rabatter.

Så låt oss ta hand om era stubbar.

Stubbfräsning är RUT-avdragsberättigat för privatpersoner.

Har ni fler än 10 stubbar, kontakta oss för offert!

Pris

Priser för privatpersoner efter RUT-avdrag:

Stubbe upp till 70cm i diameter vid rot 1250kr inkl framkörning. Stubbe nummer två, tre, fyra, fem osv 300kr/styck. (max 70cm i diameter vid rot).

Överstigande diameter debiteras 100kr/dm.

Ekstubbar är dubbla kostnaden

Priserna är efter RUT-avdrag

Ta bort stubbar

Ta bort stubbar med stubbfräsning går snabbt och är tryggt för både din hälsa och din trädgård. Genom att vi fräser ned stubben till flis så får du ett organiskt material som kan användas som marktäckare eller annat i trädgården.

Ofta lämnar trädfällare stubbarna efter sig eftersom det krävs specialmaskiner som är tunga, skrymmande och dyra. Har du fälklt trädet själv så blir så kanske ni har försökt att avlägnsa stubben. Ring oss istället Vi gör färdigt jobbet åt er! Ofta billigare än ni tror! Gå gärna ihop med någon granne så kan ni dela på framkörningsavgiften.

Stubbarna är inte bara fula, de finns ju risk att snubbla på dem och skada sig. Att försöka själv är tidsödande och riskfyllt.

Så anlita en professionell stubbräsnings firma, som fräser bort era oönskade stubbar på det mest skonsamma sättet för att bli av med dem.

Ring GENTAS för stubbfräsning

070-4373737

Insektshotell

Insekter är ett viktigt inslag för den biologiska mångfalden. Men skadeinsekter kan bli ett oönskat inslag i din trädgård och närliggande hus. Helst vill du se insekter, såsom fjärilar, nyckelpigor och vildbin eftersom de förbättrar skörden av frukt och bär.

En stubbe kan vara det perfekta hotellet för många olika typer av skadeinsekter som till exempel hästmyror, svartmyror, trädgnagare, husbockar, skalbaggar och möss. Endast för att nämna några exempel. Speciellt gamla fuktiga stubbar är som ett lyxhotell för de mest aggressiva skadeinsekterna.

Ta bort stubben från din trädgård. Då tar du även bort en potentiell grogrund för dessa olika typer av skadedjur. Detta gör att risken minskar för obehag och skador i trädgården och på närliggande husbyggnader orsakade av skadedjur.

Så vill du inte riskera detta ska du givetvis ta bort stubbarna på tomten.

Välkommen att kontakta oss!

Stubbfräsning RUT-avdrag

Ta bort stubbar med RUT-avdrag. Denna tjänst ger rätt för RUT-avdrag för privatpersoner. Varför det är väldigt kostnadseffektivt för dig som privatperson.

Vi tar hand om allt det krångliga, du kontaktar oss via telefon, mail, sms eller kontaktformulär och vi frågar hur många stubbar, hur stora om det går att ta sig fram enkelt till stubbarna. Ibland räcker det med att skicka bilder med exempelvis en måttstock över. Är det många stubbar brukar vi åka ut och titta för att ge en kostnadsfri offert.

Därefter kommer vi ut och fräser era stubbar. Ni behöver inte vara på plats. Det räcker med att ni märker upp stubbarna med exempelvis sprayfärg eller en fastspikad plastpåse.

Sedan kommer vi med någon av våra stubbfräsar och tar bort era stubbar genom stubbfräsning.

Ni behöver sedan bara uppge personnummer och mailadress så sköter vi resten med Skatteverket.

Vi har hjälpt många med sina stubbar

Med våra olika stubbfräsar så kan vi fräsa stora och små stubbar i de flesta miljöer. Framkomligheten med våra smidiga stubbfräsar är stor och vi fräser stubbar åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar samt företag. Vi utgår från Huddinge.

Fräsa stubbar

Med våra stubbfräsar så flisar vi ned era stubbar till flis som förmultnar och blir organisk gödning i trädgården.

Stubbfräsning

Stubbar i trädgården kan vara ett tillhåll för insekter och skadedjur. Vi fräser enkelt bort era stubbar med våra stubbfräsar.

Vi tar bort stubbar

Stubbfräsning är en RUT-avdragsberättigad tjänst för privatpersoner.

Trädgården är det extra rum som skänker oss lugn i vår stressiga vardag. Vill ni ha hjälp med att installera robotgräsklippare eller stubbfräsning? Då är Gentas ditt självklara val.

Stubbfräsning pris beror givetvis på hur stor stubbe är och vart den är placerad. Normalt så brukar vår standardprissättning innefatta vad det kostar. Det finns försvårande omständigheter som gör att priset går upp. Om vi inte kan använda oss av standardprissättning + extra diameter pris så kommunicerar vi givetvis först så det inte blir några frågor i efterhand.

Hur djupt fräser vi? Det beror på vad som skall göras efter stubbfräsningen, skall ni så gräs så räcker det med 10 centimeters djup, men vill ni plantera något så är rekommenderat djup 30 centimeter. Vi kan vid behov fräsa ned till 50 centimeter.

Stubbfräsar är kraftiga maskiner som fräser ned stubbar till flis, men stenar och berg kan skada stubbfräsens tänder, det är därför viktigt att avlägsna dessa före fräsning. Vid skador av tänder så faktureras 800kr inkl moms för nya tänder. Detta händer sällan men det finns tillfällen då vi kommer fram till en stubbe som man försökt gräva bort med grävmaskin och har den full med sten och vid något tillfälle järnrör. I vissa fall behövs stubben bearbetas, då den exempelvis är för hög i höjd eller att framkomligheten inte tillåter att komma fram ordentligt till stubben, vid dessa fall debiteras 400kr/timme efter RUT-avdrag.

Vart vi stubbfräser ofta

Stubbfräsning gör vi främst i Stockholms söderförorter då vi utgår från Trångsund. Stubbfräsning Huddinge, Haninge, Nynäshamn, Botkyrka, Nacka, Värmdö, Västerhaninge, Lissma, Trångsund, Tumba, Tyresö, Sköndal, Fornudden, Trollbäcken, Vendelsö, Västerhaninge, Torö, Muskö, Sorunda, Mälarhöjden, Sätra, Segeltorp, Stuvsta, Tullinge, Botkyrka, Muskö, Saltsjöbaden, Dalarö, Gudö, Gålö, Enskede, Gamla Enskede, Örby, Älvsjö, Vantör, Farsta, Älvsjö, Salem, Rönninge, Södertälje, Stockholm, Bagarmossen, Segeltorp, Tungelsta, Ösmo, Ekerö, Värmdö, Rågsved, Stureby, Fullersta, Skarpnäck, Orminge, Duvnäs, Djurö, Trollbäcken men självklart arbetar vi även på Norrort.

Vi försöker då passa in jobben för att så miljövänligt som möjligt planera rutten.

Står ni och exempelvis måste få bort en stubbe nu eller helst igår, det löser vi! Då kan vi troligen prioritera om befintliga arbeten eller arbeta sen kväll och helg. Expresstaxa gäller därför, som är dubbla taxan.

Trädfällning

Vid fällning av träd så finns det en stubbe kvar, att manuellt försöka ta bort en stubbe är nästintill omöjligt. Olika gifter kan användas för att få stubben att ruttna, men vill ni verkligen sprida ut gifter i er trädgård? Grävmaskiner kan ta bort stubbar men ger ofta stora markskador både vid framkörning. Sedan lämnar den även en stor krater efter sig. Då är stubbfräsning med stubbfräs den absolut bästa lösningen att ta bort stubbar i sin trädgård.

Skall man anlita en professionell yrkesverksam eller göra det själv?

Utan rätt stubbfräs, skyddsutrustning och kompentens är det ett riskfyllt arbete. Det gäller att veta hur man hanterar en stubbfräs då även de små maskinerna har väldigt mycket kraft. Därför rekommenderar vi alltid att man hyr in en professionell och yrkeskunnig person. Det är klart att det går att hyra en stubbfräs och försöka göra det själv men tänk då på riskerna att skada sig själv, någon annan eller något föremål. Det blir då riktigt dyrt om du misslyckas och ändå blir tvungen att betala för professionell hjälp. Arbetet är även väldigt fysiskt och ger mycket skadliga vibrationer för manuella stubbfräsar om man inte arbetar korrekt.

Med RUT-Avdrag

Idag är det många som hyr ut en mindre stubbfräs men normalt har en sådan maskin endast kapacitet för mindre stubbar. Kostnaden är även hög för att hyra en sådan maskin, den kostar oftast normalt mellan 1500 – 3000 kronor att hyra per dag. Därför är det med andra ord sällan värt att betala det priset. Om du inte själv skall ta bort flera stubbar. Dessutom så måste du kanske även hyra ett släp för att få hem maskinen. Eller betala extra för att få den hemkörd av uthyraren. Eftersom tjänsten omfattas av RUT-avdrag. Då betalar du nästan samma pris för att vi skall göra det åt dig och du slipper då alla risker.

Varför välja Gentas?

Lång erfarenhet och personlig service

Experter på robotgräsklippare, stubbfräsning och trädfällning

Vi väljer endast kvalitetsprodukter

Professionella och ansvarstagande

Trädfällning, Stubbfräsning och installation av Automower

I högsäsong mars-juli kan ni få vänta ett par veckor med hjälp, men ring oss redan nu för att boka in våra tjänster.

Kontakta oss