070-4373737 info@gentas.se

Vad kostar stubbfräsning

Publicerat av Tomas Gedal den

Vad kostar stubbfräsning?

Ja, detta beror på en mängd olika faktorer för vad priset av att avlägsna en stubbe. Diametern på stubben är det vanligaste måtten man mäter vad det kostar att ta bort stubben. Men placeringen där stubben står har en bidragande roll eftersom det kan vara svårt fräsa stubben med stubbfräsen om den exempelvis är nära en mur, står i en slänt eller att det är besvärligt att ta sig fram till stubben. Så svaret vad kostar stubbfräsning är inte helt enkelt.

Oftast brukar standardprissättning fungera alldeles utmärkt och ibland är stubben större än vad kunden anger. Därför är det viktigt att förstå att stubbens diameter vid marknivå är det man mäter och inte där trädet är avkapat. Det skulle ju se väldigt konstigt ut om man bara fräste bredden där trädet är avkapat. Däremot så är inte kostnaderna för en lite större stubbe så stora. Normalt kostar stubbfräsning endast 100kr extra efter rut-avdrag per överstigande decimeter från standardmåttet 70cm i diameter. Men priset skiljer sig för stubbe ett till stubbe två detta är för att framkörningsavgift inte behöver tas ut fler gånger. Så ju fler stubbar du har desto billigare brukar det givetvis bli för dig som kund.

Många vet inte att stubbar kan vara ett tillhåll för skadedjur. De kan även medföra en risk om de står så att man snubblar på dem. Ganska vanligt är det att man försökt såga av dem själv men skadat sin gräsklippare. Eftersom förmultningsprocessen är väldigt långsam så kommer det ta många år innan stubben ruttnar och försvinner. Därför kan det vara bra att ta reda på vad det kostar med stubbfräsning. Vi rekommenderar alltid att man ska ta bort sina stubbar så att man varken skadar sig själv, andra eller verktyg. Då stubbfräsning går under rutavdrag är det förmånligt att fräsa bort stubbarna.

Vad kostar stubbfräsning
Våran stubbfräs tar enkelt bort stubben. Kvar blir bara en hög med flis.
Kategorier: Uncategorized

%d bloggare gillar detta: