Stubbfräsning

Stubbfräsning

Stubbfräsning med RUT-avdrag

Fräsa stubbar, ta bort stubbar och rötter

Behöver du hjälp att ta bort dina stubbar? Vår stubbfräsning är det mest skonsamma sättet att bli av med en stubbe. Maskinerna vi anväden är smidiga och tar sig fram nästan var som helst då de är väldigt kompakta och den lämnar din gräsmatta i orört skick. När man fräser en stubbe så fräser stubbfräsen ned det till flis som ni sedan kan fylla hålet med jord. Eller transportera bort det. Fyll sedan hålet bara med jord och sedan kan man så gräs. Detta hjälper vi givetvis till med efter önskemål. Behöver du hjälp med stubbfräs, ring oss!

Behöver du hjälp med stubbfräs att få bort en stubbe eller flera, detta hjälper Gentas dig med! Vill du kombinera installation av robot eller har en befintlig installation så löser vi givetvis det. RUT-avdrag gäller för stubbfräsning.

Vår stubbfräs är en portabel maskin som kommer åt i princip varsomhelst. endast 68cm bred.

En stubbe: 1250kr*.

 Två stubbar: 1550kr*.

 Tre stubbar: 1850kr*.

 Fyra stubbar: 2150kr*.

 Fem stubbar: 2450kr*.

*Priserna är med RUT-avdrag

Inklusive moms och framkörning.

(Stubben får max ha 70cm diameter i marknivå samt en höjd på 30cm annars använder vi motorsåg för att kapa ned stubben, kostnad för detta tillkommer).

Följande faktorer har störst inverkan på priset

En större diameter på stubben bidrar till ett högre pris

Äldre stubbar är lätthanterligare och kostnaden går ned

Klippig och stenig mark är en risk och kan skada maskinen vilket gör att priset går upp

Vissa typer av stubbar är svårhanterligare än andra

Stubbar med mindre rötter är lättare en stubbar med mer utsträckta rotsystem

Om hela stubben skall avlägsnas kostar det alltid mer

1 stubbe som är max 70 cm mätt i marknivå (se nedan) – Från 1250 kr med framkörning

Storlek 70-120 cm tillkommer 120 kr per dm – Från 1250 kr/st + 120 kr/dm

Stubbar större än 120 cm i dm – Begär offert

Stubbe 2 – 4 – Från 300 kr/st

Med rutavdrag, dvs halva priset (50%) på arbetskostnaden

Mät stubbe

Så här mäter du din stubbe

Har du flera stubbar som är mindre tex. Fruktträd, tujor eller buskträd mm. Begär offert!
Normalstorlek brukar oftast ligga på ca 50-60 cm.

Är det rotben / rötter som ska fräsas bort tillkommer några hundralappar beroende på omfattning.

Det är oftast sten och berg vid rötterna som förstör tänderna på fräsen, därav tillägget.

Stubbfräsning i Stockholm

Arbetstidskostnad 400kr/påbörjad timme. Det gäller om det måste grävas fram stenar runtomkring som kan skada stubbfräsens tänder. Kapa ned stubben till fräsbar höjd. Eller att vi måste bygga upp ramper, montera ned exempelvis stängsel eller liknande för att därför kunna komma fram.

Priserna är med RUT-avdrag.

Hör av dig om du behöver hjälp med att ta bort en eller flera stubbar, vi kommer säkert fram till en bra lösning.

Vänligen markera stubbarna som vi skall ta bort med tex. plastpåse, plastband eller märkfärg och se till att vi kommer fram med våra maskiner, normalt räcker det med 70 cm bredd.

Det underlättar om stubben är frilagd 2-3 dm runt om, men är friläggningen bredare och djupare. Blir det tvärtom svårare att komma åt stubben. Självklart löser vi det i allafall, men det är tyvärr inte till någon hjälp. När stubben är bortfräst återstår endast flis samt ett hål. Hålet fyller ni med jord, rullar ut/sår gräs eller planterar något annat fint. Eller varför inte med fliset som blir från stubben och självklart kan ni även beställa denna tjänst av oss om ni så önskar.

Kunninga på området och företaget är försäkrat för denna typ av arbeten.

Vi stubbfräser smidigt ner dina oönskade stubbar under marknivå där de sedan förruttnar på ett naturligt sätt.

Standardfräsning med stubbfräs är ca 10 cm under marken och det räcker gott och väl för att så gräs. Om du ska plantera buskar eller mindre träd bör de planteras på ca 30 cm djup.

Då vi oftast är ute på stubbfräsning i södra Stockholm så tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med en eller flera stubbar. Oftast kanske vi hinner klämma in dina stubbar emellan olika arbeten eller också efter det.

Var vi stubbfräser ofta

Stubbfräser gör främst i Stockholms söderförorter, Stubbfräsning Huddinge, Stubbfräsning Hanninge, Stubbfräsning Nynäshamn, Stubbfräsning Botkyrka, Stubbfräsning Nacka, Stubbfräsning Värmdö, Stubbfräsning Västerhaninge, Lissma, Trångsund, Tumba, Stubbfräsning Tyresö, Stubbfräsning Sköndal, Fornudden, Trollbäcken, Stubbfräsning Vendelsö, Stubbfräsning Västerhaninge, Stubbfräsning Torö,  Muskö, Stubbfräsning Sorunda, Mälarhöjden, Sätra, Stubbfräsning Ingarö, Segeltorp, Stuvsta, Tullinge, Botkyrka, Muskö, Stubbfräsning Saltsjöbaden, Dalarö, Gudö, Gålö, Enskede, Gamla Enskede, Örby, Älvsjö, Vantör, Farsta, Älvsjö, Salem, Rönninge, Södertälje, Stockholm, Bagarmossen, Segeltorp, Tungelsta, Ösmo , Rågsved, Stureby, Fullersta, Skarpnäck, Orminge, Duvnäs, Djurö, Trollbäcken men även Norrort förekommer, vi försöker då passa in jobben för att så miljövänligt som möjligt planera rutten.

Står ni och behöver få bort en stubbe helst igår, så kan vi prioritera om befintliga arbeten eller arbeta sen kväll/helg. Expresstaxa gäller därför, som är dubbla taxan.

Skall man anlita en professionell yrkesverksam eller göra det själv?

I de flesta fall så rekommenderas det att man hyr en professionell och yrkeskunnig person. Det är klart att det går att hyra en stubbfräs och försöka göra det själv men tänk då på att det blir riktigt dyrt om du misslyckas och ändå blir tvungen att betala för professionell hjälp.

Idag är det många som hyr en hydraulisk stubbfräs men normalt har en sådan maskin endast kapacitet för mindre stubbar. Kostnaden är hög för att hyra en sådan apparat; den kostar mellan 1000 – 3000 kronor att hyra per dag. Det är sällan värt att betala det priset om du inte skall ta bort flera stubbar. Dessutom så måste du hyra ett släp för att få hem maskinen eller betala extra för att få den hemkörd av uthyraren.

Att utföra en stubbfräsning på egen hand kan innebära många negativa överraskningar varför det generella rådet är att inte göra det på egen hand då risken är att det kan stå dig dyrt.

Stubbfräsning Saltsjöbaden, Stubbfräsning Huddinge, Stubbfräsning Tyresö, Stubbfräsning Nacka. Dessa orter är vi oftast och arbetar med att fräsa stubbar.

https://gentas.se/stubbfrasning-stubbfras/