070-4373737 info@gentas.se

Stubbfräsning

Stubbfräsning Huddinge, Haninge, Tyresö, Nacka & övriga Stockholm

Stubbfräsning

Stubbfräsning är det enklaste sättet att bli av med oönskade stubbar i exempelvis trädgården. Stubben blir till flis som ni med fördel kan låta ligga kvar i hålet eller kasta ut i buskage som marktäckare för andra växter. Fliset är även ogräshämmande så bra om du inte vill ha ogräs i exempelvis dina rabatter! Så låt oss ta hand om era stubbar. Kontakta oss för stubbfräsning pris.

Stubbfräsning pris är RUT-avdragsberättigat för privatpersoner.

Har ni fler än 10 stubbar, eller om de är över 120cm i diameter kontakta oss för offert!

Priser finner ni nedan:

Stubbfräsning Huddinge, Haninge, Tyresö, Nacka & övriga Stockholm

Ring oss

När du behöver hjälp med att ta bort stubbar

Ta bort stubbar

Genom stubbfräsning så går det snabbt och är tryggt för både din hälsa och din trädgård.

Gå ihop med grannen

Gå gärna ihop med någon granne så kan ni dela på framkörningsavgiften.

Göra det - själv

Att försöka själv är tidsödande och kan vara dyrt med trasiga verktyg och riskfyllt.

Stubbe Insektshotell

Stubben det perfekta hotellet för många olika typer av skadeinsekter som är oönskat.

RUT - Avdraget

Rut-avdrag ger rätt till 50% av arbetskostnaden i subvention. Vi hjälper till med ansökan.

Stubbfräsning Huddinge, Haninge, Tyresö, Nacka & övriga Stockholm

Ta bort stubbe

Ta bort en stubbe genom stubbfräsning går snabbt och är tryggt för både din hälsa och din trädgård. Genom att vi fräser ned stubben till flis så får du ett organiskt material som kan användas som marktäckare eller annat i trädgården.

Ofta lämnar trädfällare stubbarna efter sig eftersom det krävs specialmaskiner som är tunga, skrymmande och dyra. Har du fällt trädet själv så har ni kanske försökt att avlägnsa stubben själva.

Ring oss istället! Vi gör färdigt jobbet åt er! Ofta billigare än ni tror!

Gå gärna ihop med någon granne så kan ni dela på framkörningsavgiften.

Stubbarna är inte bara fula, de finns ju risk att snubbla på dem och skada sig. Att försöka själv är tidsödande och riskfyllt.

Så anlita en professionell stubbfräsnings firma, som fräser bort era oönskade stubbar på det mest skonsamma sättet för att bli av med dem. 

Ring GENTAS för stubbfräsning pris

Insektshotell

Insekter är ett viktigt inslag för den biologiska mångfalden. Men skadeinsekter kan bli ett oönskat inslag i din trädgård och närliggande hus. Helst vill du se insekter, såsom fjärilar, nyckelpigor och vildbin eftersom de förbättrar skörden av frukt och bär. 

En stubbe kan vara det perfekta hotellet för många olika typer av skadeinsekter som till exempel hästmyror, svartmyror, trädgnagare, husbockar, skalbaggar och möss. Endast för att nämna några exempel. Speciellt gamla fuktiga stubbar är som ett lyxhotell för de mest aggressiva skadeinsekterna.

Ta bort stubben från din trädgård.

Då tar du även bort en potentiell grogrund för dessa olika typer av skadedjur. Detta gör att risken minskar för obehag och skador i trädgården och på närliggande husbyggnader orsakade av skadedjur.

Så vill du inte riskera detta ska du givetvis ta bort stubbarna på tomten genom stubbfräsning som vi hjälper dig med. 

Välkommen att kontakta oss!

Stubbfräsning Huddinge, Haninge, Tyresö, Nacka & övriga Stockholm

Vi stubbfräser oftast på följande söderförorter av Stockholm. Stubbfräsning Bagarmossen, Boo, Botkyrka, Dalarö, Djurö, Duvnäs, Ekerö, Enskede, Farsta, Fornudden, Fullersta, Fållan, Färingsö, Gamla Enskede, Gladö Kvarn, Gnesta, Grödinge, Gudö, Gålö, Hanige, Huddinge, Hägersten, Ingarö, Järna, Kummelnäs, Landfjärden, Lissma, Lisö, Länna, Mariefred, Muskö, Mälarhöjden, Nacka, Norrby, Nykvarn, Nynäshamn, Orminge, Ornö, Rönninge, Salem, Saltsjöbaden, Segeltorp, Segersäng, Skarpnäck, Skogås, Sköndal, Solsidan, Sorunda, Stockholm, Strängnäs, Stureby, Stuvsta, Sätra, Södertälje, Trollbäcken, Trosa, Trångsund, Torö, Tullinge, Tumba, Tungelsta, Tyresö, Vagnhärad, Vantör, Vega, Vensdelsö, Värmdö, Väserhaninge, Yxlö, Åkers Styckebruk, Årsta Havsbad, Älvsjö, Älta, Örby, Ösmo, Österhaninge. Har du ett flertal stubbar reser vi även till Enköping och Nyköping.

Stubbfräsning Norrort

Vi stubbfräser på följande Norrorter. Stubbfräning Bromma, Danderyd, Djursholm, Enebyberg, Järfälla, Kallhäll, Kungsängen, Lidingö, Resarö, Rindö, Rotebro, Sollentuna, Stocksund, Sundbyberg, Tynningö, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Vällingby.
För stubbfräsning på norrort så hänvisar vi till Robert på TrädgårdSmart.

Vi fräser bort era stubbar med RUT-avdrag

Är du privatkund har du möjlighet till RUT- avdrag. Detta hjälper vi er med så ni slipper det krångliga. Mät bara era stubbar och skicka bilder med en måttstock över så återkommer vi med pris stubbfräsning.

Våra stubbfräsar tar bort era stubbar

Vi kan fräsa små och stora stubbar med våra stubbfräsar. Så har du en stubbe du vill bli av med kontakta oss. Vi vill göra det enkelt för dig. Så märk bara upp dina stubbar så fräser vi dem och du behöver inte vara hemma.
Kontakta oss

Stubbfräsning pris

Stubbfräsningens pris beror givetvis på hur stor stubben är och vart den är placerad. Normalt så brukar vår standardprissättning innefatta vad det kostar. Det finns ibland försvårande omständigheter som gör att priset går upp. Om vi inte kan använda oss av standardprissättning + extra diameter pris så kommunicerar vi givetvis det först så det inte blir några frågor i efterhand. 

Hur djupt fräser vi? Eftersom det beror på vad som skall göras efter stubbfräsningen som exempel: skall ni så gräs så räcker det med 10 centimeters djup, men vill ni plantera något så är rekommenderat djup 30 centimeter. Vi kan vid behov fräsa ned till 35 centimeter.

Stubbfräsar är kraftiga maskiner som fräser ned stubbar till flis, men stenar och berg kan skada stubbfräsens tänder. Därför är det viktigt att avlägsna dessa före fräsning. Detta händer sällan men det finns tillfällen då vi kommer fram till en stubbe som man försökt gräva bort med grävmaskin och har den full med sten och vid något tillfälle järnrör. I vissa fall behövs stubben bearbetas, då den exempelvis är för hög i höjd eller att framkomligheten inte tillåter att komma fram ordentligt till stubben, vid dessa fall debiteras 400kr/timme efter RUT-avdrag.

Ring oss gärna

Stubbfräsning

Akut stubbfräsning pris

Står ni och exempelvis måste få bort en stubbe nu eller helst igår, det löser vi! Då kan vi troligen prioritera om befintliga arbeten eller arbeta sen kväll och helg. Expresstaxa för stubbfräsning pris gäller då och är därför dubbla taxan som gäller.

Efter Trädfällning

Vid fällning av träd så finns det alltid en stubbe kvar, att manuellt försöka ta bort en stubbe är nästintill omöjligt. Olika gifter kan användas för att få stubben att ruttna, men vill ni verkligen sprida ut gifter i er trädgård? Grävmaskiner kan ta bort stubbar men ger ofta stora markskador både vid framkörning och att bryta loss stubben. Sedan lämnar den även en stor krater efter sig. Då är stubbfräsning med stubbfräs den absolut bästa lösningen att ta bort stubbar i sin trädgård. Stubben räknas även som farligt avfall vilket gör det dyrt att lämna in för återvinning.

Skall man anlita en professionell yrkesverksam eller göra det själv?

Utan rätt stubbfräs, skyddsutrustning och kompentens är det ett riskfyllt arbete. Viktigt är även att veta hur man hanterar en stubbfräs, då även de små maskinerna har väldigt mycket kraft. Därför rekommenderar vi alltid att man hyr in en professionell och yrkeskunnig person. Det är klart att det går att hyra en stubbfräs och försöka göra det själv ,men tänk då på riskerna att skada sig själv, någon annan eller något föremål. Har du dessutom inte rätt skyddsutrustning så är det förenat med fara. Oftast blir då riktigt dyrt om du misslyckas och ändå blir tvungen att betala för professionell hjälp. Arbetet är även väldigt fysiskt och ger mycket skadliga vibrationer i händer och armar för manuella stubbfräsar om man inte arbetar korrekt.

Hyra stubbfräs

Idag är det många som hyr ut en mindre stubbfräs men normalt har en sådan maskin endast kapacitet för mindre stubbar. Kostnaden är även hög för att hyra en sådan maskin, den kostar oftast normalt mellan 1500 – 3000 kronor att hyra per dag. Därför är det med andra ord sällan värt att betala det priset. Om du inte själv skall ta bort flera stubbar. Dessutom så måste du kanske även hyra ett släp för att få hem maskinen. Eller betala extra för att få den hemkörd av uthyraren. Eftersom tjänsten omfattas av RUT-avdrag. Då betalar du nästan samma pris för att vi skall göra det åt dig och du slipper då alla risker..

Stubbfräsning | Huddinge, Haninge, Tyresö, Nacka & övriga Stockholm

I högsäsong mars-juli kan ni få vänta ett par veckor med hjälp. Därför är det bra att ringa oss redan nu för att boka in våra tjänster.

Ofta ställda frågor om stubbfräsning​

Här nedan får du svar på de vanligaste frågor vi brukar få i samband med prissättning och vad som ingår i tjänsten.

En större diameter på stubben med rotsystemet bidrar till ett högre pris. Pristillägget är 100 kr extra per decimeter på överstigande 70 cm. Stubbar över 120cm i diameter samt ekstubbar offereras separat.

Ja, det kan vi. Men det är sällan nödvändigt om du inte ska plantera något nytt i hålet. Priset går också upp.

Vissa trädsorter är mer svårhanterligare än andra. Ekstubbar är väldigt hårda, vilket tar längre tid. Granar har exempelvis mer komplext rotsystem än tallar. Dessa faktorer påverkar priset.

Klippig och stenig mark är en risk och kan skada vår maskin, vilket gör att priset går upp. Det kan också bli nödvändigt att gräva ur runt stubben eller bända bort stenar för att kunna fräsa stubben.

Ja vi fräser bort häckar. Vi fräser även bort buskar. Idegran och thujor får ofta kraftiga stubbar.

Rutavdrag kan bara göras på arbetet på den utförda tjänsten och inte för transport.

Ja vi har motorsågskörkortsbehörighet A+B. Vi använder alltid korrekt skyddsutrustning vid sågning av träd.

Företag som säljer stubbfräsar i Sverige

Vermeer

Bandit

Rayco

FSI