Servicetjänster

Installera Robotgräsklippare Automower

Husqvarna Automower installation, Gardena, McCullock, m.fl. i Stockholmsområdet.
 Ingår i installation:
Montering av laddningsstationen. Eluttag ska finnas på plats innan.
– Nedläggning av begränsningskabel som ingår i installationspriset.
– Test, kalibrering och demonstration av din robot.  Koppling till Automower connect. Driftsättning
Ingår INTE i basinstallationen:
– Klippning av gräsmattan innan installationen.
– Extra material som inte följer med roboten. Exempelvis märlor eller hus till robot.
– Efterjusteringar av begränsningsslinga om inte felaktig placering begåtts vid kabelläggning.
– Komplexa zonindelningar, dessa ovan debiteras enligt arbetstidskostnad 895kr/timme eller vad de kostar att anförskaffa.
– Montage av eluttag.
  • Anläggningsarbeten, dessa debiteras enligt arbetstidskostnad 895kr/timme.
Gör det här innan installation
• Säkerställ att gräsmattan är nyklippt.
• Rensa gräsmattan på grenar, leksaker och andra lösa föremål som kan skada robotgräsklipparen.
• Säkerställ att det finns ett jordat eluttag tillgängligt inom 5-10m från laddningsstationens placering.
• Stenläggningar måste du som kund själv lyfta bort innan. Vi hjälper givetvis till med detta men debiterar då arbetstidskostnaden. Dvs, du vill att din robot skall passera över stenlagd yta.

Robotgräsklippare

Automower

En installation av robotgräsklippare innebär att vi installerar din robotgräsklippare med nedfräsning av begränsningskabel som vi tar med. Med hjälp av en kabelnedläggningsmaskin fräser vi ned begränsningskabeln i gräsmattan där detta är möjligt. Där det finns rötter, buskar, stenar och blommor som står i vägen spikas kabeln fast med märlor uppe på gräsmattan. Täcks sedan med jord.
Ibland kan du som kund exempelvis behöva göra mindre justeringar av begränsningskabeln själv efter ett tag. Vid exempelvis omplanering i trädgård eller växtkraft från exempelvis en häck.
Trädgårdens förutsättningar kan också betyda att det behövs mer kabel än vad du tror. Om du är hemma medan vi installerar gör vi inställningar på robotgräsklipparen efter dina önskemål. Skulle du inte vara hemma, gör vi en inställning anpassad efter hur din trädgård ser ut baserat på vår erfarenhet gemensamt utifrån vad vi har kommit överens om.

Tänk på detta före och efter ditt köp av robotgräsklippare!

Val av robotgräsklippare / Automower kan vara ett mycket svårt val, då det finns mängder av olika fabrikat att välja på. De har alla för- och nackdelar. Givetvis har du höga förväntningar på din robotgräsklippare, men du kan inte förvänta dig allt av din robotgräsklippare.
Exempelvis så anger tillverkaren vilken lutning roboten skall klara. Olika väder kan få din robotgräsklippare att bete sig annorlunda i exempelvis en slänt. När det är sol och torrt kan den klara mer än angett från tillverkare. Vid kraftigt regnfall kan den klara mindre. T.ex kan då din robotgräsklippare halka och slira. Vilket innebär i sin tur att den stannar efter ett tag och indikerar att något är fel. Då kan du behöva lyfta den och starta robotgräsklipparen igen via instrumentpanelen.
Att välja en för liten robotgräsklippare gör att den troligtvis inte klipper allt och/eller att den slits fortare och livslängden minskar!
Därför är överprestanda oftast att rekommendera om inte din gräsmatta är helt plan och fyrkantig.

För att få ett så optimalt klippresultat som möjligt av din robotgräsklippare betyder att det finns slutligen en rad olika aspekter att ta hänsyn till.

Men var inte rädd! Därför hjälper vi dig med dina frågor och funderingar. När du väljer att installera en robotgräsklippare, så kommer den ta hand om din gräsmatta och förenkla din vardag.

Gräsklipparen ska givetvis sköta sig själv men du behöver självklart se till den ibland. I början är det exempelvis vanligt att den kör fast i ojämnheter och hålor i gräsmattan. Generellt gäller det för alla robotgräsklippare. Problemet löser du enkelt exempelvis genom att jämna ut gräsmattan med lite matjord. En liten arbetsinsats i regel. Byt knivar efter vår rekommendation.

Läs HELA instruktionsboken så får du likt ovan mycket information om hur din robotgräsklippare fungerar.


Ta dig tid att lära dig programmen för att justera klipptiderna och andra inställningar.

Frågeställningar gällande inköp av robotgräsklippare eller installation kontakta oss gärna via mail så kan vi besvara dina frågor lättare eftersom vi arbetar ute på fältet. Dock har vi inte alltid tillgång till dator för att överblicka din tomt. Det är då enklast att återkoppla med synpunkter, frågor och förslag gällande installation & robotgräsklippare. Uppge alltid:

Fastighetsbeteckning alternativt adress så kan vi få en bild via hitta.se över er tomt. Helst får du bifoga bilder på tomt om du har möjlighet

Befinner du dig utanför 08-området, kontakta oss för prisförslag.

Konsultation på plats vid val av robotgräsklippare / Automower i Stockholmsområdet : 995kr

Framkörningsavgift debiteras när det inte är möjligt att installera: 995kr.

Gentas välkomnar dig att kontakta oss för köp av installation och Automower!

info@gentas.se

Automower modeller

Gardena installationshjälp

Hem

Husqvarna

 Gardena


 Ansvarsförsäkring

Installation Automower