Gardena sekatör & Grensax

Kvaliteten är viktig oavsett vilken typ av sekatör du väljer. Vassa blad av hög kvalitet ger längre och bättre klippning.

BESTÄLL NEDAN

Trädgårdsverktyg

Har sekatören hemma tröttnat? Sjunger grensaxen på sista versen? Ingen fara! Gardenas prisvärda redskap kommer underlätta trädgårdsbeskäringen för dig.

 

Gardena sekatör & grensax

Beskäring

Hann du inte med vårbeskärningen? Ingen fara! JAS är en förkortning för beskärningsmånaderna juli, augusti och september. Då är det utmärkt – och ofta bättre – att beskära träd, buskar, häckar med Gardena sekatör & grensax.

Kvalitet

Grensaxarna från GARDENA är robusta med lång livslängd samtidigt som de är lätta produkter som ger bästa möjliga skärkapacitet. Tillverkade av kvalitetsmaterial för att garantera kvalitet.

25-års garanti från GARDENA

Användarvänlig

Sekatörerna och grensaxarna är tillverkade i kvalitetsmaterial och har många innovativa funktioner som ger ett exakt klippresultat utan större ansträngning. Optimal drift, ergonomi och komfort i en stilren design ger ett säkert och exakt resultat i trädgården.

Beskäring

Ägna lite extra tid åt beskärning av träd och buskar. Det är mycket viktigt att man klipper ned blommor och beskär buskar och träd för att växterna ska hålla sig friska. Genom att beskära dina växter hjälper du dem att använda den näring de tar upp på ett bättre sätt.

Vad innebär JAS?

JAS står i beskärningssammanhang för månaderna juli, augusti och september. På kort tid har benämningen ställt många gamla begrepp och föreställningar om beskärning på ända. För bara 20–25 år sedan var det i stort sett vårvintern som gällde vid nästan all beskärning, med några få undantag. Men forskning och praktiska försök har visat att så gott som alla vedartade träd och buskar mår mycket bättre av att beskäras på sensommaren och hösten – alltså under JAS-månaderna. Då är det fortfarande full fart på tillväxten och såren efter beskärningen läker snabbt ihop. För en hel del växter är vårbeskärning direkt olämplig på grund av så kallad blödning.

Varför välja Gentas?

Lång erfarenhet och personlig service

Experter på robotgräsklippare, stubbfräsning och trädfällning

Vi väljer endast kvalitetsprodukter

Professionella och ansvarstagande

Kontakta oss