Priser installation

Vi konsulterar, installerar, lagar kabelbrott samt utför vinterservice.

Våra kunder är privatpersoner, företag, Brf och myndigheter

Vi hjälper er från början till slut

Inför en installation av robotgräsklippare så börjar vi med en tomtbesiktning för att se ifall det är möjligt att installera en robotgräsklippare på er gräsmatta. Vi ger sedan en offert oftast på plats och sedan förmedlar vi en robotgräsklippare genom någon av våra samarbetspartners. Men vill du köpa inte robot vi annan återförsäljare så går det bra också. Vi installerar främst, vi säljer inga robotgräsklippare. 

Därefter planerar vi in en en installationstid, under högsäsong har vi högtryck så hör gärna av er i god tid. Det går bra att installera robot från att tjälen släpper och snön är borta hela vägen in i november. Även om det är jobbigt att klippa gräset så har det ju oftast gått bra att klippa tidigare år.

Efter installation så kan det dyka upp frågor, funderingar . Ring, sms:a eller maila oss, så fort vi har möjlighet så kommer vi att hjälpa er med era frågor. 

Vidare så händer det att kabeln går av, eller roboten går sönder. Just mot kabelbrott är det bra att välja en grövre kabel och nära 75% väljer vår säkerhetskabel för att slippa framtida kabelbrott. Det är ju oftast i början av säsong som kabeln gått av från markrörelser, rötter, sten eller den där där båten som parkerades under vintern på gräsmattan. Då är det oftast mest att göra för oss och kan ta tid att hjälpa till med att laga kabelbrott.

När säsongen tar slut, då kan man förvara den själv, helst i utrymme som håller 5 plusgrader eller mer. Viktigt är att rengöra och stänga av roboten så den inte är urladdad och kan behöva byta batteri. Vill, orkar eller kan du inte göra det själv så hjälper vi er med vinterförvaring

Vi har utbildad servicetekniker Automower som kan felsöka men gällande service av robotgräsklippare så skall den alltid in till en auktoriserad verkstad där de kan felsöka mer grundligt samt söka garantireparation hos tillverkaren.

Installationspriser

Boka installation

Fyll i vårt kontaktformulär med lite information om vad du behöver hjälp med så återkommer vi så fort vi kan.

Att tänka på före installation

Det är vanligt att man önskar placering av laddstationen på en särskild plats, ibland så ber man även elektriker komma och montera ett eluttag på den tilltänkta platsen. Gör inte det!

Vi går igenom placering av laddstationen utifrån bästa förutsättningen för roboten, inte det mest iögonfallande placeringen. Självklart placerar vi den där ni vill ha den, men då vill vi att ni ska veta vad som kan hända, den kan exempelvis få svårt att hitta hem, den kan bli instängd, den kan försöka gå genom väggen för att ladda pga av uppbyggnaden av robotens system.

Klippa gräsmattan kort, det blir enklare att placera kabeln så att den i framtiden kommer klippa så mycket som möjligt av er gräsmatta. 

Ta bort hinder, bord, stolar, stegar mm. inför vår ankomst.

Ha en förlängningskabel tillgänglig.