070-4373737 info@gentas.se

Ogräs i gräsmattan

Publicerat av Tomas Gedal den

Beräknad läsningstid: 2 minuter

Ogräs i gräsmattan

Många lider av problem med ogräs i gräsmattan och det är vanligt att man tittar på olika lösningar. Men det finns sällan några genvägar. Vi på GENTAS kan hjälpa er med ogräs på flera olika sätt. Vår metod med att renovera gräsmattan är en väldigt effektiv metod. Därutöver kan vi även göra punkt insatser med vår ogräsmaskin som använder hetvatten.

Maskrosor, klöver är de vanligaste ogräset i gräsmattan som man vill bli av med och irriterar sig på. Det går att ta bort ogräset på egen hand i gräsmattan. Men det gäller att även se till att inte nytt ogräs, inte växer upp. Därför är det väldigt viktigt att så nytt gräs som gör att ogräs inte kommer tillbaka på samma plats.

Bekämpningsmedel är idag förbjudet för att ta bort ogräs i gräsmattan och även om det finns enklare medel som ättika, round-up och liknande så får det alltid konsekvenser när man använder dessa. Mikroorganismerna i gräsmattan runt omkring ogräset vill man ju inte skada, men det är precis det man gör och eftersom man inte vet på vilket sätt så är det självklart svårt att veta hur man ska åtgärda det.

Därför rekommenderar vi alltid att man ska manuellt renoverar gräsmattan. Genom ogräsplockning, vertikalskärning, gödsling eller hetvattenbehandling som inte skadar mikroorganismerna runt omkring när man tar bort ogräset i gräsmattan.

Om du gör rätt när du tar bort ogräs i gräsmattan så får du oftast en friskare, grönare och välmående gräsmatta. Här nedan kan du se hur vi på GENTAS tog bort ogräs i gräsmattan på en naturlig väg genom att renovera gräsmattan i flera steg. Resultatet efter hårt arbete tillsammans med Robert Hammar så är vi stolta efter att ha gjort vår kund mycket nöjd med resultatet.

Ogräs i gräsmattan, Ogräsbekämpning, bli av med ogräs
VIll du bli av med ogräset?
ogräs i gräsmattan
Resultat efter vårt arbete.
Kategorier: Uncategorized

%d bloggare gillar detta: