Husqvarna Automower

Automower

Husqvarna Automower förmedlas genom samarbetspartner. Säljs endast med installation.

Enkel prissättning

Startavgift 2495

12kr / meter nedfräst begräsningskabel. (kabel ingår)

Installation av robotgräsklippare

1. BESIKTNING

Gentas hjälper dig att räkna ut storleken på din gräsmatta och att välja rätt modell av robotgräsklippare samt ger råd om hur installationen skall utföras samt t ex om din gräsmatta behöver delas in i flera zoner.

2. INSTALLATION

Gentas installerar din nya robotgräsklippare snabbt och smidigt. Vi har kabelnedläggare och andra hjälpmedel för att säkerställa en god funktion.

Givetvis kan du installera din robotgräsklippare själv MEN om du väljer att vi skall utföra installationen så sparar du tid och vi garanterar att du får ett problemfritt ägande!

3. FÄRDIGT

Nu kan du luta dig tillbaka och se på när din nya robotgräsklippare gör jobbet och du kan själv ägna din tid åt andra saker än att klippa gräset!

Välkommen hem till en nyklippt gräsmatta – varje dag!

Installation av Robotgräsklippare

Husqvarna Automower installationGardenaRobomow, Tech Line, m.fl. i Stockholmsområdet

Detta ingår i basinstallation

 Installation av laddstation (eluttag, 220 V 5-10 meter, ska finnas på plats innan)
– Installation av  begränsningskabel  med Autocable Drop-In 6 Kabelnedläggningsmaskin
– Test, kalibrering och demonstration av din robot, Driftsättning.
– Resa upp till 5 mil från Stockholm City därefter tillkommer milersättning (50kr/mil)

Detta ingår INTE i basinstallationen

– Klippning av gräsmattan innan installationen

– Extra material som inte följer med roboten

– Efterjusteringar av begränsningsslinga

– Komplexa zonindelningar, dessa debiteras enligt arbetstidskostnad 895kr/timme

– Installation av eluttag

  • Anläggningsarbeten, dessa debiteras enligt arbetstidskostnad 895kr/timme

Gör det här innan installation
• Se till att gräsmattan är nyklippt
• Rensa gräsmattan på grenar, leksaker och andra lösa föremål som kan skada robotgräsklipparen
• Se till att det finns ett jordat eluttag (220 V) tillgängligt 5-10m
• Stenläggningar måste du som kund själv lyfta bort innan, alternativt debiterar jag arbetstidskostnaden. (Dvs. Om du vill att din robot skall passera över stenlagd yta).

Robotgräsklippare

Basinstallation
En basinstallation av robotgräsklippare innebär att vi installerar din robotgräsklippare med det material som ingår i köpet. Med hjälp av en kabelnedläggningsmaskin fräser vi ned begränsningskabeln i gräsmattan där detta är möjligt. Där eventuella rötter, buskar, stenar och blommor står i vägen spikas kabeln fast med märlor uppe på gräsmattan.
Efter cirka två till fyra veckor döljs både märlorna och kabeln av gräset. Hur lång tid det tar styrs av gräsmattans växtkraft. Installation följer givetvis enligt de rekommenderade mått som finns i instruktionsboken för just din robotgräsklippare.
Beroende på trädgårdens utseende och förutsättningar gör vi vissa justeringar av de här måtten. Ibland kan du som kund behöva göra mindre justeringar av begränsningskabeln själv efter ett tag. Trädgårdens förutsättningar kan också betyda att det behövs mer kabel än vad som ingår vid köpet. Du som kund betalar då för extra kabel, kopplingar och arbetskostnad. Om du är hemma när vi installerar gör vi inställningar på robotgräsklipparen efter dina önskemål. Är du inte hemma gör vi en inställning anpassad efter hur din trädgård ser ut, utifrån vad vi har kommit överens om.

Tänk på detta före och efter ditt köp av robotgräsklippare!

Val av robotgräsklippare kan vara ett mycket svårt val, då det finns mängder av olika fabrikat att välja på. De har alla för- och nackdelar. Du som kund har givetvis förväntningar på din robotgräsklippare, men du kan inte förvänta dig vadsomhelst av din robotgräsklippare, exempelvis så anger tillverkaren vilken lutning roboten skall klara, men pga av väder kan din robotgräsklippare bete sig olika i exempelvis en slänt. När det är sol och torrt kan den klara mer än angett men jämförelsevis om det är kraftigt regnfall kan robotgräsklipparen klara mindre. T.ex kan robotgräskloppare då halka och slira. Vilket innebär i sin tur får den att stanna efter ett tag och indikerar att något är fel. Du kan då behöva lyfta den och starta robotgräsklipparen igen via instrumentpanelen igen. Att välja en för liten robotgräsklippare gör att den troligtvis inte klipper allt och/eller att den slits fortare och livslängden minskar.

Att välja en för stor robotgräsklippare betyder att den kanske inte kommer åt i trånga utrymmen då sensorerna aktiveras mot hinder eller begränsningskabeln ligger för nära att en passage är väldigt svår att finna. Du kan då behöva köra flera klipptimmar med din robotgräsklippare för att den skall hitta alla ingångar. Dvs att en viss överprestanda är oftast att rekommendera om inte din gräsmatta är helt plan och fyrkantig. För att få ett så optimalt klippresultat som möjligt av din robotgräsklippare betyder att det finns en rad olika aspekter att ta hänsyn till.

Men var inte rädd! Vi hjälper dig självklart med dina frågor och funderingar. När du väljer att installera en robotgräsklippare så kommer den ta hand om, samt förenkla din vardag och ge dig en välmående vacker gräsmatta.

Din robotgräsklippare ska givetvis sköta sig själv men du behöver självklart se till den då och då. I början är det vanligt att den kör fast i ojämnheter och hålor i gräsmattan, något som gäller generellt för alla robotgräsklippare. Dessa problem löser du genom att jämna ut gräsmattan, en i regel liten arbetsinsats. Läs HELA instruktionsboken så får du mycket information om hur din robotgräsklippare fungerar.


Ta dig tid att lära dig programmen för att justera klipptider och andra inställningar

Frågeställningar gällande inköp av robotgräsklippare eller installation kontakta oss gärna via mail, då vi lättast kan besvara dina frågor eftersom vi arbetar ute på fält och inte alltid har tillgång till dator för att överblicka din tomt. Så vi kan återkoppla med synpunkter, frågor och förslag gällande din robotgräsklippare, uppge alltid:

Fastighetsbeteckning alternativt adress så kan vi få en bild via hitta.se över er tomt. Du får gärna bifoga bilder på tomt om du har möjlighet

Utanför 08-området kontakta oss för prisförslag.

Konsultation/ besiktning på plats av tomt och samt val av Automower robotgräsklippare i Stockholmsområdet

Om det ej är möjligt att installera debiteras framkörningsavgift 995kr.

Du som kund är varmt välkommen att kontakta oss!

info@gentas.se

http://www.husqvarna.com/se

 http://www.gardena.com


 Ansvarsförsäkring