GAET AB Edbovägen 36A, 142 63 Trångsund
Mån-Fre, 9:00 till 18:00 Lör-Sön 10:00 till 15:00
070-4373737
  • 0 0.00 kr

    Shopping bag

    Close
    • Du har inga produkter i varukorgen.

Stubbfräsning & installation av Automower

Edbovägen 36A

142 63 Trångsund

Öppettider

Mån - Fre : 9.00 - 18.00 & Lör - Sön : 10.00 - 15.00

Ring oss

070-437 37 37

Experter på robotgräsklippare!

Vi hjälper dig hela vägen – från installation till vinterförvaring!

Gentas har många års erfarenhet av robotgräsklippare / Installation Automower/ Stubbfräsning! Vi hjälper dig hela vägen – Först besiktar vi din gräsmatta. Sedan hjälper vi dig att välja rätt robotgräsklippare till just din tomt. Sen installerar vi robotklipparen / Automower och lägger ned tråd med kabelnedläggare. Efteråt kör vi igång klipparen och ser till att allt fungerar korrekt. Därefter vinterförvarar vi din robot mot en kostnad om ni önskar rengöring, genomgång, service samt vinterhotell.

Stubbfräsning kallas den metod som används för att ta bort stubbar. Vi använder flera olika maskiner beroende stubbens storlek, samt om markens lutning kräver speciell utrustning. Normalt sätt så fräser vi stubben en bit under marknivå. Det räcker gott och väl för att så gräs. Samtidigt kan vi givetvis anpassa oss efter ditt specifika behov. Tveka inte att kontakta oss för att berätta om just ditt önskemål.

Vi tar bort stubbar

Våra moderna maskiner fräser effektivt stubbar till flis oavsett om de står plant eller i en brant. Gräsmattan påverkas minimalt och arbetet är berättigat till RUT-avdrag.

Låt Automower ta hand om din gräsmatta

Trädgården är det extra rum som skänker oss lugn i vår stressiga vardag.
Vill du ha hjälp med att installera robotgräsklippare eller stubbfräsning?

Då är Gentas ditt självklara val.

Visste du att förutom att en robotgräsklippare ger dig tid att göra annat. Så får den din gräsmatta att må bättre än om du klipper den för hand. Både miljömässigt men även estetiskt då den klipper oregelbundet. Vilket gör att den inte skapar hjulspår och de vanliga ränderna i gräsmattan. Dessutom så använder de sig av mulchingteknik. Det betyder att den klipper väldigt små delar som singlar ned i gräsmattan och ger den näring. Så du får en grönare och mer välmående gräsmatta. Så vill du ha en vackrare gräsmatta och trädgård samt få tid över till annat så skall du skaffa en robotgräsklippare.

Har du frågor om vilken Automower som skulle passa dig bäst. Då ger vi råd efter din trädgårds förutsättningar och dina önskemål om funktioner. Inför Automower installation

Husqvarna Automower klipper gräs på egen hand i tuff terräng i komplexa trädgårdar. Du får en perfekt klippt gräsmatta. Maskinen är helt automatiskt, den klipper i oregelbundna mönster, den klipper hela gräsmattan upp till 5000m2 stora gräsytor och hantera lutningar på egen hand med de stora hjulen. Den arbetar tyst, du kan välja inställningar helt. Läs mer om robotgräsklippare från Husqvarna.

Varför välja Gentas?

FAQ

Din robot beter sig olika vid regn beroende på vilket fabrikat du väljer samt modell. Det finns även inställningar på de flesta maskiner att ställa in vid regn. För råd gällande val av Automower / robotgräsklippare, kontakta oss gärna. Din trädgård och gräsmatta är unik, de förhållande som finns där är speciella och bör övervägas vid inköp av robot.

Alla robotar på marknaden gör jobbet med att klippa din gräsmatta. Men beroende på hur komplex din gräsmattan är så väljer du vilken robotgräsklippare som du ska investera i. Då vill du ha en så bra lösning som möjligt!

Generellt för alla robotar så skall dessa tas in absolut senast när rimfrosten kommer. Batterierna i din robot mår inte bra av 0-frasigt eller kallare. Sedan får man avgöra själv när man tycker det är dags. Då gräset växer väldigt mariginellt när temperaturen  sjunker under 8 + grader nattetid så kan man då ta in sin maskin.

Ett tips är att mot slutet av säsongen låter gräset växa till sig till ca 5-6 cm. Då mår gräset som bäst med lite längd. Det ska övervintra kyla, frost och snötäcke.

Ingenting, så länge vi inte är påväg eller är på plats och införskaffat material. Vi ser hellre en nöjd kund som inte handlar av oss. Än en missnöjd kund som inte vill köpa våra tjänster men tvingas.

Automower 435x AWD, Robotgräsklippare, Stubbfräsning

Vill du att vi ringer upp?

Från Wikipedia:

Robotgräsklippare, eller automatiska gräsklippare som de också benämns, klipper gräs inom ett begränsat område, som är utmarkerat genom en kabel som sänder ut en svag signal. Denna signal fungerar som ett osynligt stängsel och hindrar robotgräsklipparen från att åka utanför denna gräns.

Robotgräsklippare har en programvara som gör att den kan ställas in för att endast klippa vissa tider eller om den ska bege sig till sin laddningsstation om det börjar regna. Dessa automatiska gräsklippare är också utrustade med säkerhetssystem som automatiskt stoppar de skärande knivarna om maskinen lyfts upp eller lutas, och dessutom finns inbyggda larm som högljutt väcker uppmärksamhet vid försök till stöld.

Robotgräsklippare på Wikipedia

Automower modeller

Vill du testa vilken Automower som passar din trädgård?

Automower installation

Klicka här

Kontakta Gentas för stubbfräsning om du vill bli av med oönskade stubbar på din tomt. Stubbfräsning är det mest skonsamma alternativet att ta bort en stubbe, det är också RUT-berättigat att fräsa stubbar för privatpersoner.

Stubbfräsning