070-4373737 info@gentas.se

Gräsmatterenovering

Ogräs i gräsmattan, Ogräsbekämpning, bli av med ogräs

Vi hjälper er med att renovera gräsmattan

Ring 070-4373737

Vänligen, kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Renovera gräsmattan

Här nedan kan ni se resultatet från gräsmattan ovan efter en av våra renoveringar. Bilden är tagen tre veckor efter vår gräsmatterenovering. Nedan följer beskrivning om hur vi går tillväga i vårt arbete med vår unika tjänst inom trädgårdsbranschen. Många väljer att göra om hela gräsmattan men det är både kostsamt och kräver betydligt mer arbete. Så varför inte renovera er gräsmatta och få en ogräsfri gräsmatta med ett toppresultat.

Vill ni ge gräsmatten en nystart inför exempelvis en installation av robotgräsklippare och har en gammal gräsmatta med mycket mossa och ogräs. Då kan vi vertikalskära er gräsmatta med vår kombimaskin som både luftar gräsmattan och river upp mossa och ogräs. Detta kan oftast bokas i samband med installation och är något som utförs på ett par timmar.

OBS! Bortforsling av trädgårdsavfall ingår ej i tjänsten.

Tjänsten är RUT-avdragsberättigad.

ogräs i gräsmattan

”Gräsmattan har verkligen fått sig ett lyft och roboten ni har installerat har gått problemfritt i flera veckor. Att ni även tog er tid att rensa uppfarten från ogräs gav verkligen ett lyft och sönerna som kom hem trodde de kört upp på fel infart. Återigen ett stort TACK”!

Gentas erbjuder en gräsmatterenovering

Med en väl utarbetat arbetsmetod vid renovering av gräsmatta. Vi förvandlar en trött gammal gräsmatta till en sprudlande grönskande paradmatta. Denna renovering av gräsmattan gör vi i steg för att slippa behöva anlägga en ny gräsmatta. Detta tillvägagångsätt ger er rätt till RUT-avdrag på det utförda arbetet.

Här nedan beskriver vi den tillvägagångsättet i detalj på hur vi renoverar gräsmattor. Ni kan givetvis utföra hela metoden själva eller låta oss göra arbetet och spara åtskilliga timmar. Så välkommen att anlita Gentas för professionell gräsmatterenovering.

I de flesta fall så utförs hela arbetet under en lång arbetsdag.

Vi kan även installera robotgräsklippare i samband så när gräset har växt upp så är det bara att trycka start på er robot.

Full med mossa? 

”En gräsmatta full med mossa är ett tydligt tecken på näringsbrist. Dessutom har gräset svårt att etablera sig i mossan”.

Arbetsmetod

Ojämnheter och gropar? Ojämheter i gräsmattan måste fyllas med sandrik jord, så kallad toppdressning.

Vi brukar inleda renoveringen med att ta bort ogräs från gräsmattan. Det görs maskinellt, manuellt och vid svår beläggning av ogräs så kan även gräsmattan besprutas med ogräsbekämpning. Detta tillsammans med näringstillskott av gödsel, organisk näring och ny sådd av gräsfrön gör att ogräset får mindre chans att konkurrera med gräset.

Du kan givetvis bekämpa ogräset innan vi kommer. Då rekommenderar vi att du använder Fiskars Xact ogräsupptagare eller Gardena ogräsupptagare. Dessa produkter är effektiva trädgårdsverktyg som tar ogräsplanta och rotsystem i ett moment.

Vertikalskärning

Ett av de viktigaste tillvägagångsätten vid gräsmatterenovering är maskinell vertikalskärning. Vår kombi vertikalskärare bearbetar gräsmattan på ett effektivt sätt. En kombi vertikalskärare luftar gräsets rötter, samt tar bort ogräs och mossa. Vid vertikalskärning av gräsmattan så skär man skåror ca (0-15 mm) ner i jorden för att på så sätt ge möjlighet för marken att ta upp ny näring, luft och vatten.

Syftet med att vertikalskära gräsmattan är att den bättre ska kunna ta upp syre samt förbättra gräsmattans dränering. Regnvatten och näring tränger mycket bättre ned till rötterna efter vertikalskärning. Gräsrötterna stimuleras samtidigt när de delas till att producera fler sidoskott. Resultatet av detta blir en mycket mindre ogräs och en tätare gräsmatta när grästillväxten gynnas.

  • Ökad dränering. 
  • Mer näringsupptag.
  • Stimulans för tillväxt av gräs.
  • Mossrivning med samma maskin.
  • Ogräset bekämpas maskinellt.
  • Luftning av jorden

Vi kan även rensa er uppfart eller stenläggning som har fått ogräs och mossa eller överväxt.

Även detta är RUT-avdragsberättigande tjänst enligt Skatteverket.

Räffsning

Efter vertikalskärning är det viktigt att man räffsar upp resterna i högar och vi samlar upp trädgårdsavfallet i säckar. Detta steg sker genom manuell krattning.  Detta för att ta bort det döda gräset, mossan samt ogräset från gräsmattan. Efter uppsamling och när gräsmattan är genomkrattad kan den bättre tillgodogöra sig näring, gödsel samt underlättar toppdressningen av gräsmattan för täcka ojämnheter och bli en plan yta.

Räfsningen av restprodukten sker manuellt och samlas in för att senare återvinnas som trädgårdsavfall.

OBS! Bortforsling av trädgårdsavfall ingår ej i tjänsten.

Gödsling

Före toppdressning så gödslar vi gräsmattan med Wolf Garten Robotspecial gödsel med spridarvagn. Därefter skopas K-dress ut i högar likt ovan. För att sedan spridas jämt och täcka över ojämnheter i gräsmattan. Sist men inte minst så stödsår vi.

Efter utfört arbete skall gräsmattan bevattnas dagligen under minst tre veckor. Vi har automatiskt bevattningssystem för sex stycken vattenspridare som vi kan hyra ut.

Önskar ni köpa extra gödsel för senare bruk så ordnar vi det.

Renovera gräsmattan

Vi träffar dig gärna för ett kostnadsfritt hembesök. Kontakta Gentas för fri professionell rådgivning och för ett kostnadsförslag.

Prisexempel på gräsmatterenovering för en gräsyta på 400 m2

Material:

Dressjord, K-dress

Gödsel, Indigrow 30-8-8 Humik Boost

Skånefrö Tee RER

Transport och framkörning

Pris material från c:a: 13,900 kr*

* Beroende på skick på terrängen samt geografisk plats.

Arbete:

Maskinell vertikalskärning

Räffsning

Kemisk ogräsbekämpning (tillval)***

Ihopsamling av trädgårdsavfall i säckar

Kemisk gödning

Organisk gödning, K-dress

Stödsådd av gräsmattan

Bevattning (tillval hyra)

Pris arbetskostnad från c:a:  12900 kr**) med RUT-avdrag

** Detta är uppskattad kostnad då alla trädgårdar är unika så kan det behövas mer material samt mer arbete. Bortforsling ingår ej.

**Totalt 26800kr efter RUT-avdrag inkl. moms.

*** Ogräsbekämpning varierar beroende på förutsättningarna

Vid större gräsmatterenovering samarbetar vi med Robert på TrädgårdSmart

Gräsmatterenovering

Det är den absolut kostnadseffektiva lösningen för er som vill ha en grönskande vacker gräsmatta. Vi har gjort många renoveringar och är stolta över att kunna ge en trött gammal befintlig gräsmatta ett nytt liv. Har ni frågor så är ni alltid välkomna att ringa!

Efter vår gräsmatterenovering gäller det att vårda gräsmattan och en robotgräsklippare är ett perfekt redskap för att vårda den och spara er tid till att njuta av er gräsmatta istället för att arbeta på den.

I samband med gräsmatterenoveringen så är det vanligt att det finns gamla stubbar, dessa brukar vi erbjuda oss att ta bort i samband med vår tjänst. Vi vill alltid kunna leverera en helhetslösning åt er. Stubbfräsning är även en RUT-avdragsberättigad tjänst för privatpersoner.

Ring 070-4373737