GAET AB Edbovägen 36A, 142 63 Trångsund
Mån-Fre, 9:00 till 18:00 Lör-Sön 10:00 till 15:00
070-4373737
  • 0 0.00 kr

    Shopping bag

    Close
    • Du har inga produkter i varukorgen.

Stubbfräsning & installation av Automower

Edbovägen 36A

142 63 Trångsund

Öppettider

Mån - Fre : 9.00 - 18.00 & Lör - Sön : 10.00 - 15.00

Ring oss

070-437 37 37
Stubbfräsning Gräsmatterenovering

Gräsmatterenovering

Gräsmatterenovering

Gräsmatterenovering

Det finns en mängd insatser som kan göras för att omvandla en trött gammal gräsmatta till en grönskande oas utan att behöva lägga om hela gräsmattan. Nedan har vi samlat dom viktigaste metoderna till hur man får sin gräsmatta att se ny och fräsch ut.

Renovera din gräsmatta

Inled renoveringen genom att ta bort ogräs, särskilt flerårigt sådant, antingen manuellt eller med ogräsbekämpning. På så sätt slipper du andra växter som konkurrerar med ditt nya gräs. Om du använder ogräsbekämpning ska du läsa alla etiketter och följa instruktionerna. Med de flesta produkter kan du så efter sju dagar, men vissa typer av ogräsbekämpning hindrar dina frön från att gro i tre till sex veckor.

Kontrollera status för dött gräs genom att gräva upp en liten bit av gräsmattan, med ett djup på cirka 5–10 centimeter. Om det svampaktiga lagret är mer än två centimeter djupt när du trycker ihop det är det dags att vertikalskära din gräsmatta. Om din gräsmatta är mer än 300 kvadratmeter stor bör du använda en krattmaskin eller en vertikal klippare med en vertikalskärare. För mindre gräsmattor räcker det med en manuell kratta för att få bort dött gräs.

Så här renoverar vi din gräsmatta.

Renoveringens 7 faser:

1. Mossrivning / vertikalskärning / luftning.

2. Räfsning, uppsamling av uppfräst material och mossa.

3. Kemisk ogräsbekämpning

4. Organisk Toppdressing.

5. Gödsling med gräsmattegödsel.

6. Stödså.

7. Vattning av gräsmattan så att gödslet tränger ner i jorden.

Vertikalskärning

En av de effektivare metoderna är att använda sig av en vertikalskärare. Det är en maskin som både luftar gräsets rötter, och som tar bort döda rötter, ogräs och mossa. Att vertikalskära innebär att göra små lufthål ett par centimeter (1-2 cm) ner i jorden och sära på eller skära lite i gräsrötterna.

Syftet med vertikalskärning är att syresätta gräsmattan och förbättra dräneringen. Bättre dränering innebär att vatten och näring tränger ner till rötterna lättare. Samtidigt stimuleras gräsrötterna när de delas till att producera sidoskott. Resultatet blir en tätare gräsmatta när grästillväxten börjar ta sig.

Toppdressing

Använd slutligen toppdress för att förbättra en sliten gräsmatta eller skydda utsatta delar av gräsmattan. Toppdress gör att gräsmattan lättare håller kvar fukt och kan ta till sig näringen i gödslet.

  • Toppdressa gräsmattan på våren eller hösten var 3-4 år. Är din matta mycket sliten och ojämn så kan man behöva göra det flera gånger per säsong.
  • Bra för att jämna ut svackor och ojämnheter.

Slitna och utsatta ytor kan du toppdressa flera gånger per säsong då det gynnar tillväxten av nya skott och motverkar uttorkning. Skyddsdressning är mycket lämpligt att utföra efter luftning av gräsmattan i form av vertikalskärning.

Ogräsrensning / Stenplattor

Vi tar även hand om din uppfart eller stenläggning som har fått överväxt, ogräs, mossa mm.

Renovera din gräsmatta omfattas av RUT-avdrag, dvs 50% av arbetskostnaden.

Kontakta oss så vi kan komma och titta på er tomt för att ge en offert.

070-4373737

i

samarbete med Trädgårdsmart