070-4373737 info@gentas.se

Felsöka begränsningskabel

Publicerat av Tomas Gedal den

Blinkar din laddstation blått eller får du meddelandet: Ingen slingsignal? Då har du ett kabelbrott på din begränsningskabel. Det finns olika metoder för att felsöka begränsningskabel. Ofta kan man kanske gissa sig till vart kabelbrottet är om man varit ute med spaden och grävt. Men då brukar det vara enkelt. Det är när man inte vet vad som hänt som det blir klurigt.

Man börjar alltid felsöka begränsningskabel genom att ta en kort slinga 3-5 meter och kopplar in i AR och AL på Husqvarna Automower laddstation. Detta för att utesluta att kontakter eller kretskort i laddstationen är trasiga. Får du en grön signal så vet du att laddstationen är hel. Då kan du kolla anslutningskontakterna om dessa är glappa eller inte på din befintliga slinga.

När man börjar felsöka begränsningskabel uteslutit att det är fel på kontakter eller kretskort i laddstationen så får man gå vidare till att leta efter kabelbrottet.

Ingen slingsignal

Om man tidigare haft kabelbrott så är det bra att kontrollera de gamla skarvarna på den tidigare lagningen. Därefter finns det alternativ med AM-radio vars frekvens störs av signalen som skickas genom begränsningsslingan. Detta kräver dock ett tränat öra en bra AM-mottagare samt att det inte blåser, regnar eller något annat som stör.

Det finns olika kabelsökare på marknaden och de billigare är såklart svårare att arbeta med mot de lite dyrare produkterna.

Sist men så finns möjligheten att använda häststängsel aggregat vid felsökning begränsningskabel, detta kräver dock att det är lite fuktigt men det är användbart och då hör man vart det knäpper så hittar man enkelt kabelbrottet.

Det svåraste att finna är när kabeln inte är helt av eller klämd. Då krävs det ett mycket tränat öra för att höra skillnad i nivåer på de två översta verktygen.

Vill ni ha hjälp så får ni gärna kontakta oss som har som har lång erfarenhet av felsöka begränsningskabel och att reparera kabelbrott.

Kabelbrott - felsöka begränsningskabel
felsöka begränsningskabel vid ingen slingsignal

070-4373737

info@gentas.se

Kategorier: Uncategorized

%d bloggare gillar detta: