Experter på robotgräsklippare!

Vi hjälper dig hela vägen – från installation till vinterförvaring!

Gentas har många års erfarenhet av stubbfräsning och robotgräsklippare / Installation Automower! Vi hjälper dig hela vägen – Först besiktar vi din gräsmatta. Vi ger dig en kostnadsfri offert för installation eller stubbfräsning,

Önskar du så hjälper vi dig att välja rätt robotgräsklippare till just din tomt. Sen installerar vi robotgräsklipparen / Automower och lägger ned tråd med kabelnedläggare. Efteråt kör vi igång klipparen och ser till att allt fungerar korrekt. Därefter vinterförvarar vi din robot mot en kostnad om ni önskar rengöring, genomgång, service samt vinterhotell.

Läs mer om Automower

Husqvarna Automower

är din smarta, pålitliga partner i trädgården, från världens ledande tillverkare av robotgräsklippare. Den klipper tyst gräset på dagen och natten, vid regn eller solsken och skapar en perfekt klippt gräsmatta varje dag – och mer tid för alla dina andra uppgifter.

Husqvarna var först med en fyrhjulsdriven robotgräsklippare som har unika funktioner som klarar 35 graders lutning i uppförsbacke och 27 grader i nedförsbacke när den skall stanna och vända i en slänt. De har levererat robotgräsklippare i tre decennier och de fortsätter med världsklass.

Guidekabel

Husqvarnas patenterade lösning med guide-kablar gör att din robotgräsklippare hittar hem men kan starta var du vill längs slingan, så behöver din robot köra igenom en trång passage, inga problem med Automower. Efter år av installationer har vi sett att detta sliter mycket på kundernas gräsmattor.

Vinterservice

Har ni glömt att rengöra och underhålla er robotgräsklippare, var lugn! Vi gör det åt er. Inhämtning, rengöring, service, underhållsladdning, knivbyte, underhållsladdning, robothotell och utkörning i början av säsongen samt driftsättning.

(Gäller inom Stockholms län)

Så låt oss ta hand om er robot, så den fungerar som den skall nästa säsong

Service

Gentas hjälper er att räkna ut storleken på er gräsmatta och att välja rätt modell av robotgräsklippare samt ger råd om hur installationen skall utföras samt t ex om er gräsmatta behöver delas in i flera zoner.

Gentas installerar er nya robotgräsklippare snabbt och smidigt. Vi har kabelnedläggare och andra hjälpmedel för att säkerställa en god funktion.

Nu kan ni luta er tillbaka och se på när er nya robotgräsklippare gör jobbet och ni kan ägna er tid åt andra saker än att klippa gräset!

Välkommen hem till en nyklippt gräsmatta – varje dag!

Val av robotgräsklippare

Det kan vara ett mycket svårt val, då det finns mängder av olika fabrikat att välja på. De har alla för- och nackdelar. Du som kund har givetvis förväntningar på din robotgräsklippare, men du kan inte förvänta dig vadsomhelst av din robotgräsklippare. Exempelvis så anger tillverkaren vilken lutning roboten skall klara: Men pga av väder kan din robotgräsklippare bete sig olika i exempelvis en slänt. När det är sol och torrt kan den klara mer än angett, men jämförelsevis om det är kraftigt regnfall kan robotgräsklipparen klara mindre.

T.ex kan robotgräsklippare då halka och slira. Vilket innebär i sin tur får den att stanna efter ett tag. Då indikerar den att något är fel. Du kan då behöva lyfta den och starta robotgräsklipparen igen via instrumentpanelen. Att välja en för liten robotgräsklippare gör att den troligtvis inte klipper allt. Den slits även fortare och livslängden minskar.

Att välja en för stor maskin

Det betyder att den kanske inte kommer åt i trånga utrymmen då sensorerna aktiveras mot hinder eller begränsningskabeln ligger för nära att en passage är väldigt svår att finna. Du kan då behöva köra flera klipptimmar med din robotgräsklippare för att den skall hitta alla ingångar.

Dvs att en viss överprestanda är oftast att rekommendera om inte din gräsmatta är helt plan och fyrkantig. För att få ett så optimalt klippresultat som möjligt av din robotgräsklippare betyder att det finns en rad olika aspekter att ta hänsyn till.

Men var inte rädd!

Vi hjälper dig självklart med dina frågor och funderingar. När du väljer att installera en robotgräsklippare så kommer den ta hand om, samt förenkla din vardag och ge dig en välmående vacker gräsmatta.