Automower knivar TITAN 9-pack

Robot knivar Automower knivar eXtra Long Life Safety Blade för Husqvarna robotgräsklippare.

Automower knivar Titan Kraftigare knivar tillverkade i kol-stål med en titanbelagd yta, för lång hållbarhet och motståndskraft mot splittring.

Specifikationer:

Tjocklek: 0,75 mm

Dimensioner: 35x18x0,75 mm

Material: kolstål + titan

Vikt 3g

Mängd i förpackning: 9 blad + 9 skruvar (specialhärdning för lång hållbarhet på skruvarna)

Hur ofta bör jag byta knivblad?

Det beror givetvis på hur stor gräsyta som ska klippas och vad du har för robotgräsklippare. I dagsläget är dessa knivblad enormt prisvärda och ingen stor kostnad i förhållande till vad robotgräsklipparen kostar i inköp så vi brukar rekommendera att byta ungefär en gång per månad om du har en gräsyta på 1000 kvm.

Om du har mycket löv, grenar och småsten på gräsmattan så rekommenderar vi att du byter oftare, typ varannan vecka.

Slitna knivblad klipper inte gräset, det sliter av det. Detta blir givetvis även tuffare för din robotgräsklippare som får arbeta hårdare och därmed ökar slitaget även där.

Oavsett om du har en Gardena robotgräsklippare, en gammal Husqvarna Automower som drivs med solenergi eller en sprillans ny pansarvagn som Husqvarna Automower 435X AWD med fyrhjulsdrift som tar sig över alla tänkbara hinder, leriga gräsmattor och en lutning på hela 70% så passar dessa knivblad helt perfekt! Nedan ser du fler exempel på vad dessa knivblad passar till.

Husqvarna Automower 105.
Husqvarna Automower 310.
Husqvarna Automower 315.
Husqvarna Automower 315X.
Husqvarna Automower 420.
Husqvarna Automower 430X.
Husqvarna Automower 435X AWD.
Husqvarna Automower 440.
Husqvarna Automower 450X.
Husqvarna Automower 520.
Husqvarna Automower 535 AWD.
Husqvarna Automower 550.

Passar:
– Alla Husqvarna Automower robotklippare

– Alla Gardena robotgräsklippare

– Alla McCULLOCK robotgräsklippare

Knivblad robotgräsklippare

Robot knivar

Husqvarnas Guide

Här kan du följa en guide hur man byter knivarna på din Automower klicka på länken nedan

 

“Gentas knivblad är mycket robusta och jag byter mina blad endast 2 ggr per säsong nu”. André Wilson

399.00 kr inkl.moms

Knivbyte

Byt dina Automower knivar ofta! För att din Automower ska kunna leverera ett perfekt klippresultat varje gång behöver den vassa knivar. Blir knivarna slöa sliter den av gräset istället för att klippa av det, vilket tär på både gräset och batteriet. Att byta knivar går snabbt och enkelt, här beskriver vi hur det går till.

Hur ofta ska knivarna på Automower bytas?

Hur ofta du behöver byta knivar på din Automower beror på hur mycket gräs den klipper, större modeller som klipper större ytor behöver byta knivar oftare. För en tomt på 1 000 m² håller knivarna normalt i mellan 1-2 månader. Har du en tomt med mycket nedfallande grenar, kottar mm så blir slitaget på knivbladen givetvis större än om det är helt rena gräsytor. Ett sätt att märka att det är dags att byta knivarna är om grässtråna inte har en fin snittyta. Man kan se att de istället är lite gulvita avslitna och lite fransiga, då är det hög tid att byta ut knivarna!

Det här behöver du till knivbytet

Du behöver endast en stjärnskruvmejsel, skruvar och knivblad. Knivbladen ligger ofta tätt packade, se till så att du bara får med ett knivblad åt gången vid monteringen. Annars är risken stor för obalans vilket ger ett sämre klippresultat och att batteriet körs slut snabbare.

Stäng ALLTID av robotgräsklipparen

Husqvarna Automower är utrustad med en säkerhetsspärr som gör att knivarna inte ska rotera om den lyfts upp, men se ändå till att robotgräsklipparen är avstängd innan bytet. Vänd den sedan så att underredet är riktat uppåt.

Lossa knivarna

Använd en stjärnskruvmejsel till att lossa skruvarna som håller fast knivarna. Passa på att rengöra kring skruvhålen och knivtallriken med en fuktad trasa.

Fäst de nya knivbladen

Skruva fast de nya knivbladen knivtallriken, ANVÄND ALLTID NYA MEDFÖLJANDE SKRUVAR. Annars finns det risk vid senare byte att du inte får loss de gamla skruvarna. Börja gärna för hand för att få rätt vinkel på skruvarna innan du drar åt med skruvmejseln. Se till så att de sitter fast ordentligt men att knivarna fortfarande kan svänga fritt.

Vänd tillbaka klipparen.  Slå på strömen, starta igång den. Bra jobbat! Nu är din Automower redo att klippa igen!

Longlife Automower knivar

“Titanknivar till din robotgräsklippare ger ett längre perfekt resultat än knivblad i stål”.

Automower knivar

Byt dina knivar ofta om du vill ha en vacker gräsmatta, även om din robotgräsklippare fungerar med gamla knivar, så rekommenderar vi att byta minst en gång per månad. När knivarna blir slöa så slår de av gräset och du kan få spröda toppar av gräset och det ser lite vitt/gult högst upp. Detta försvinner när du byter dina Automower knivar eftersom att då skärs topparna av och det fina avskurna avfallet faller ned och blir till ny näring i er gräsmatta. Om du inte vill byta så ofta är vår rekommendation att köpa våra longlife Automower knivar.

Varför välja Gentas?

Lång erfarenhet och personlig service

Experter på robotgräsklippare, stubbfräsning och trädfällning

Vi väljer endast kvalitetsprodukter

Professionella och ansvarstagande

Kontakta oss